1. Ελληνικά Νησιά
  2. Αργοσαρωνικός
  3. Αίγινα

Διακοπές στην Αίγινα

Η Αίγινα είναι ένα από τα νησιά του Αργοσαρωνικού το οποίο λόγω της μικρής απόστασης από την Αθήνα, αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς των ελλήνων τουριστών.

Αίγινα - Αργοσαρωνικός

Η Αίγινα έχει πολλές φυσικές ομορφιές και πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία και είναι το μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού.

Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν διάφορα αρχαιολογικά αξιοθέατα όπως το φημισμένο "Ναό της Αφαίας Αθηνάς" και τα ερείπια του "Ναού του Απόλλωνα" από τον οποίο σήμερα έχει διατηρηθεί μόνον μία κολώνα.

Στην Αίγινα υπάρχουν διασκορπισμένες γραφικές παραλίες και πολλά τουριστικά θέρετρα όπως ο Μαραθώνας, η Βαγία και η Αγία Μαρίνα.

Τους καλοκαιρινούς μήνες η Αίγινα σφύζει από τουρίστες οι οποίοι έρχονται για να απολαύσουν τις πανέμορφες παραλίες της και τα κρυστάλλινα νερά του Σαρωνικού Κόλπου.

Η Αίγινα συνδέεται με την Αθήνα μέσω του Πειραιά και το ταξείδι με πλοίο διαρκεί περίπου μία ώρα. Από την Αίγινα, επίσης, αναχωρούν πλοία και θαλάσσια ταξί για το γραφικό νησάκι Αγκίστρι.

Η πρωτεύουσα του νησιού είναι η Αίγινα που αποτελεί το κύριο λιμάνι όπου καταφθάνει η πλειοψηφία των τουριστών. Φτάνοντας στο λιμάνι της Αίγινας θα αντικρύσετε την πανέμορφη γραφική μαρίνα και τα παραδοσιακά σπιτάκια και κτίρια που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.

Διακοπές στην Αίγινα

Στο λιμάνι της Αίγινας θα βρείτε τα τοπικά λεωφορεία τα οποία θα σας μεταφέρουν στα διάφορα σημεία του νησιού, αν δεν έχετε δικό σας μεταφορικό μέσο. Επίσης, κοντά στην αποβάθρα υπάρχει και σταθμός ταξί.

Η Αίγινα διαθέτει άριστη τουριστική υποδομή. Στο νησί υπάρχουν καταλύμματα κάθε είδους όπως ξενοδοχεία, στούντιος, ενοικιαζόμενα δωμάτια κλπ.

Παντού υπάρχει μεγάλη ποικιλία από ταβέρνες, εστιατόρια και καφετέριες όπου μπορείτε να γευτείτε νόστιμα φαγητά και δροσιστικά ποτά.

Στην Αίγινα μπορείτε να κάνετε και να δείτε πολλά. Αξιόλογες περιοχές που αξίζει να επισκεφθείτε και να εξερευνήσετε είναι η Πέρδικα, η Αγία Μαρίνα και η Σουβάλα.

Η μικρή απόστασή της από την Αθήνα και τα συχνά δρομολόγια των πλοίων τους καλοκαιρινούς μήνες, προσφέρουν την ευκαιρία στους τουρίστες να ταξιδέψουν στο νησί έστω και για μία μονοήμερη εκδρομή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στην Αίγινα, επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα όπου θα βρείτε πληροφορίες για ταξίδια, ξενοδοχεία και καταλύματα, διασκέδαση, δραστηριότητες, φωτογραφίες, τον καιρό και πολλά άλλα.


Ξενοδοχεία στην Αίγινα

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με ξενοδοχεία και καταλύματα για διαμονή στην Αίγινα. Υπάρχουν πολλά καταλύματα στο λιμάνι του νησιού αλλά και σε άλλα χωριά. Θα βρείτε πολλές προτάσεις διαμονής όπως στούντιος, ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα και ξενοδοχεία. Για τη διαμονή σας θα έχετε την ευκαιρία να βρείτε καταλύματα δίπλα στη θάλασσα αλλά και σε μικρή απόσταση από αυτή. Θα βρείτε επίσης αρκετά καταλύματα και ξενοδοχεία στην Αγία Μαρίνα που βρίσκεται στις ανατολικές ακτές της Αίγινας, την Πέρδικα που βρίσκεται στα νότια, και στη Σουβάλα και Βαγία που βρίσκονται στα βόρεια. Σε όλα τα καταλύματα που αναφέρονται παρακάτω, μπορείτε να κάνετε γρήγορη και ασφαλή κράτηση.

Χρήσιμες Ιστοσελίδες


www.wikipedia.org - Αίγινα Σελίδα στο Wikipedia
Aegina holidays - Σελίδα στα Αγγλικά για Αίγινα
www.visitgreece.gr - Αίγινα Σελίδα απο VisitGreece.gr

Νησια του Αργοσαρωνικου