1. Ελληνικά Νησιά
  2. Αργοσαρωνικός
  3. Μέθανα

Διακοπές στα Μέθανα

Τα Μέθανα ανήκουν στα νησιά του Αργοσαρωνικού και αποτελούνι μία χερσόνησο που συνδέεται με την περιοχή της Αργολίδας στην Πελοπόννησο με μια στενή λωρίδα γής που λέγεται "Στενό".

Methana Island - Greece

Πρόκειται για έναν δημοφιλή προορισμό για τους έλληνες  προσφέροντάς τους  όμορφες και  ήρεμες διακοπές. Τα Μέθανα αποτελούν μία ηφαιστειογενή χερσόννησο με φυσικές πηγές και πανέμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά.

Η πρωτεύουσα των Μεθάνων είναι η Χώρα, μια πραγματικά πανέμορφη πόλη. Εκτός από τη Χώρα, η χερσόννησος περιβάλλεται από μικρά γραφικά χωριουδάκια όπως η Μουνουπίτσα, το Βαθύ, τα Παλιά Λουτρά, η Κυψέλη, ο Αγιος Θεόδωρος, ο Αγιος Νικόλαος και το Μεγαλοχώρι.

Όλα τα παραπάνω χωριά συμπληρώνουν το μαγευτικό φυσικό σκηνικό των Μεθάνων, καθιστώντας έτσι το νησί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές αλλά και για σύντομα διαστήματα χαλάρωσης τα σαββατοκύριακα.

Μία ακόμη γνωστή περιοχή στα Μέθανα είναι το χωριό Δριτσάϊκα από όπου μπορείτε να απολαύσετε τη μαγευτική θέα στο Σαρωνικό Κόλπο.

Οσοι λατρεύουν τη θάλασσα προτείνουμε την παραλία Αλμυρά που είναι η πιο φημισμένη του νησιού.

Διακοπές στα Μέθανα

Τους καλοκαιρινούς μήνες η παραλία αυτή σφύζει από κόσμο που καταφθάνει για να απολαύσει τα κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά της θάλασσας.

Συνεχίζοντας τη διαδρομή από την παραλία, φθάνετε στη "Σπηλιά των Περιστεριών", η οποία ανακαλύφθηκε τυχαία από τους ντόπιους, το 1973. Το Βαθύ είναι ένα ακόμη χωριό στα Μέθανα που αξίζει να το επισκεφθείτε για να ανεβείτε μέχρι τον κρατήρα του ηφαιστείου που ονομάζεται Καμένη.

Τα Μέθανα φημίζονται και για τις θερμές ιαματικές πηγές τους που αναβλύζουν στην περιοχή της Βρωμολίμνης. Κάθε χρόνο στο νησί καταφθάνουν άτομα με ρευματικές και δερματικές παθήσεις για να κολυμπήσουν στα ιαματικά νερά και να θεραπευθούν.

Τα Μέθανα είναι πράγματι ιδανικά για μοναδικές και ήρεμες διακοπές για κάθε είδους επισκέπτη κάτι που ενισχύεται ακόμη περισσότερο λόγω της πολύ εύκολης πρόσβασης προς το νησί από τον Πειραιά και την Αργολίδα στην Πελοπόννησο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στα Μέθανα, επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα όπου θα βρείτε πληροφορίες για ταξίδια, ξενοδοχεία και καταλύματα, διασκέδαση, δραστηριότητες, φωτογραφίες, τον καιρό και πολλά άλλα.


Ξενοδοχεία στα Μέθανα

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με ξενοδοχεία και καταλύματα για διαμονή στα Μέθανα. Υπάρχουν πολλά καταλύματα διαφόρων τύπων και κατηγοριών όπως στούντιος, ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα και ξενοδοχεία, τα οποία βρίσκονται στην πόλη και λιμάνι του νησιού, ενώ θα βρείτε αρκετά και στον Άγιο Γεώργιο ένα γραφικό ψαροχώρι στο ΒΑ κομμάτι της χερσονήσου των Μεθάνων. Για περισσότερες πληροφορίες, όπως παροχές, τιμές και διαθεσιμότητα σχετικά με κάθε ξενοδοχείο ή κατάλυμα, απλά κάντε κλικ στην φωτογραφία του.

Χρήσιμες Ιστοσελίδες


www.wikipedia.org - Μέθανα Σελίδα στο Wikipedia
Methana holidays - Σελίδα στα Αγγλικά για Μέθανα
www.visitgreece.gr - Μέθανα Σελίδα απο VisitGreece.gr

Νησια του Αργοσαρωνικου