1. Ελληνικά Νησιά
  2. Αργοσαρωνικός
  3. Πόρος

Διακοπές στον Πόρο

Ο πανέμορφος Πόρος είναι ένα από τα πιο γνωστά νησιά του Αργοσαρωνικού και έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά και με το Γαλατά στην περιοχή της Πελοπονήσου.

Πόρος - Αργοσαρωνικός

Παρόλο που είναι πολύ δημοφιλής προορισμός για τους Ελληνες προσελκύει, επίσης, πολλούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι επισκέπτονται το νησί για να ξεφύγουν από το καθημερινό άγχος της πόλης και να απολαύσουν την ηρεμία της περιοχής.

Ο Πόρος προσφέρεται και για βόλτα τα Σαββατοκύριακα αν θέλει κανείς ένα σύντομο διάλειμμα από την καθημερινότητα. Μόλις φτάσετε στο λιμάνι του Πόρου θα αντικρύσετε το τεράστιο ρολόϊ το οποίο δεσπόζει επιβλητικά και ξεχωρίζει ανάμεσα στο υπόλοιπο σκηνικό.

Περπατώντας στο νησί μπορείτε να θαυμάσετε τα θεώρατα πεύκα που απλώνονται παντού και τα παραδοσιακά σπίτια που είναι κτισμένα αμφιθεατρικά. Το γραφικό αυτό σκηνικό συμπληρώνεται από το πασίγνωστο "Λεμονοδάσος" το οποίο είναι ένας μικρός φυσικός παράδεισος.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το ρολόϊ για να τραβήξετε αναμνηστικές φωτογραφίες σε όλο το νησί και να απολαύσετε την υπέροχη πανοραμική θέα σε όλο το Σαρωνικό Κόλπο.

Διακοπές στον Πόρο

Ο Πόρος διαθέτει ορισμένες πανέμορφες παραλίες όπου, το καλοκαίρι, οι λουόμενοι απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα. Ορισμένες από αυτές είναι το Μικρό Νέωριο, το Μεγάλο Νεώριο, το Κανάλι, η Περλία, τα Βαγόνια και οι μικροί γραφικοί όρμοι της Αγάπης και του Ναύσταθμου. Πολλές από τις παραλίες είναι απομονωμένες και περιβάλλονται από καταπράσινα πεύκα όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να "ξεκουρδίσετε".

Ο Πόρος έχει άριστα οργανωμένη τουριστική υποδομή και διαθέτει κάθε είδους καταλύματα όπως δωμάτια, διαμερίσματα και στούντιος. Υπάρχουν, επίσης, πολλές ταβέρνες και εστιατόρια όπου μπορείτε να απολαύσετε γευστικά πιάτα καθώς και αρκετά μπαράκια και καφετέριες για έντονη νυχτερινή ζωή.

Οσοι αγαπούν την πεζοπορία μπορούν να επισκεφτούν το Λεμονοδάσος το οποίο απλώνεται ανατολικά της κύριας πόλης του νησιού. Περπατώντας ανάμεσα στις λεμονιές και τις πορτοκαλιές θα συναντήσετε γραφικούς νερόμυλος και έναν καταρράκτη που συμπληρώνουν το μαγευτικό σκηνικό της φύσης. Στον Πόρο υπάρχουν πολλοί κρυμμένοι φυσικοί θησαυροί τους οποίους μπορούν να ανακαλύψουν όσοι αγαπούν την περιπέτεια και την εξερεύνηση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στον Πόρο, επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα όπου θα βρείτε πληροφορίες για ταξίδια, ξενοδοχεία και καταλύματα, διασκέδαση, δραστηριότητες, φωτογραφίες, τον καιρό και πολλά άλλα.


Ξενοδοχεία στον Πόρο

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με ξενοδοχεία και καταλύματα για διαμονή στον Πόρο. Υπάρχουν πολλά καταλύματα διαφόρων τύπων και κατηγοριών όπως στούντιος, ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα και ξενοδοχεία, τα οποία βρίσκονται στην πόλη και λιμάνι του νησιού, ενώ θα βρείτε αρκετά και στους παραλιακούς οικισμούς Κανάλι και Ασκέλι. Για περισσότερες πληροφορίες, όπως παροχές, τιμές και διαθεσιμότητα σχετικά με κάθε ξενοδοχείο ή κατάλυμα, απλά κάντε κλικ στην φωτογραφία του.

Χρήσιμες Ιστοσελίδες


www.wikipedia.org - Πόρος Σελίδα στο Wikipedia
Poros holidays - Σελίδα στα Αγγλικά για Πόρος
www.visitgreece.gr - Πόρος Σελίδα απο VisitGreece.gr

Νησια του Αργοσαρωνικου