1. Ελληνικά Νησιά
  2. Αργοσαρωνικός
  3. Σπέτσες

Διακοπές στιν Σπέτσες

Οι Σπέτσες είναι το νοτιότερο νησί του Σαρωνικού και βρίσκεται πολύ κοντά στην Αργολίδα, στην περιοχή της Πελοπονήσου.

Σπέτσες - Αργοσαρωνικός

Οι Σπέτσες έχουν καθημερινά πολύ συχνή σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά καθώς και με άλλα νησιά του Σαρωνικού όπως τα Μέθανα, η 'Υδρα και ο Πόρος αλλά και με τα λιμάνια της Ερμιόνης, της Κόστα και το Πόρτο Χέλι στην Αργολίδα.

Οι Σπέτσες είναι πανέμορφο νησί το οποίο προσελκύει πολλούς επισκέπτες και αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς των ελλήνων για τις διακοπές τους.

Η ιστορική πλατεία του νησιού, τα εντυπωσιακά νεοκλασσικά αρχοντικά και η απουσία των αυτοκινήτων, προσδίδουν στις Σπέτσες μοναδική γοητεία.

Η πόλη των Σπετσών έχει διατηρήσει με επιτυχία, μέχρι σήμερα, τον παραδοσιακό χαρακτήρα της και θεωρείται διατηρητέος συνοικισμός. Επίσης, πολλά από τα παραδοσιακά αρχοντικά του νησιού λειτουργούν σαν μουσεία.

Το νησί είναι μεγάλης ιστορικής σημασίας. Το λιμάνι ονομάζεται Ντάπια και στην ιστορική πλατεία της πόλης ξεχωρίζουν τα φημισμένα κανόνια από την επανάσταση του 1821.  Επίσης, στην πανέμορφη Πλατεία Ποσειδωνίου στέκει αγέρωχο το άγαλμα της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, γνωστής για τη συμβολή της στον απελευθερωτικό αγώνα.

Διακοπές στιν Σπέτσες

Στο νησί υπάρχουν πολλές καφετέριες, μπάρ, κλάμπ, εστιατόρια και ταβέρνες όπου οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν υπέροχες ντόπιες λιχουδιές και δροσιστικά ποτά. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε "γεμιστό κόκκορα" και "ψάρι α λα σπετσιότα"!

Οι Σπέτσες διαθέτουν πολλά τουριστικά καταλύματα για κάθε είδους διαμονή όπως ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα και στούντιο. Αν επιθυμείτε περισσότερη απομόνωση στις διακοπές σας, μπορείτε να νοικιάσετε μια βίλλα που θα ανήκει αποκλειστικά σε εσάς.

Οι Σπέτσες φημίζονται για την ήσυχη ατμόσφαιρα που προσφέρουν κυρίως λόγω της απουσίας των αυτοκινήτων. Στο νησί κυκλοφορούν μόνον δίκυκλα και παραδοσιακά αμαξάκια για να μεταφέρουν τον κόσμο στα διάφορα σημεία.

Αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε τις Σπέτσες το Σεπτέμβρη θα έχετε την ευκαιρία να παρευρεθείτε σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται εκείνη την εποχή στο νησί. Η πιο σημαντική είναι η αναπαράσταση της πυρπόλησης της τούρκικης ναυαρχίδας, στις 8 Σεπτεμβρίου 1822, που εορτάζεται στη μνήμη της ναυμαχίας των Σπετσών με τους τούρκους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στις Σπέτσες, επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα όπου θα βρείτε πληροφορίες για ταξίδια, ξενοδοχεία και καταλύματα, διασκέδαση, δραστηριότητες, φωτογραφίες, τον καιρό και πολλά άλλα.


Ξενοδοχεία στιν Σπέτσες

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με ξενοδοχεία και καταλύματα για διαμονή στις Σπέτσες. Τα περισσότερα από τα καταλύματα βρίσκονται στην πόλη των Σπετσών, η οποία είναι και το λιμάνι του νησιού. Για τη διαμονή σας θα έχετε την ευκαιρία να βρείτε καταλύματα δίπλα στη θάλασσα αλλά και σε μικρή απόσταση από αυτή. Θα βρείτε επίσης αρκετά καταλύματα και στο παλιό λιμάνι του νησιού, το χωριό Κουζουνό με την όμορφη παραλία. Θα βρείτε πολλές προτάσεις διαμονής και στα δύο χωριά όπως στούντιος, ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα και ξενοδοχεία. Για περισσότερες πληροφορίες, όπως παροχές, τιμές και διαθεσιμότητα σχετικά με κάθε ξενοδοχείο ή κατάλυμα, απλά κάντε κλικ στην φωτογραφία του.

Χρήσιμες Ιστοσελίδες


www.wikipedia.org - Σπέτσες Σελίδα στο Wikipedia
Spetses holidays - Σελίδα στα Αγγλικά για Σπέτσες
www.visitgreece.gr - Σπέτσες Σελίδα απο VisitGreece.gr

Νησια του Αργοσαρωνικου