1. Ελληνικά Νησιά
  2. Βορειοανατολικό Αιγαίο
  3. Θάσος

Διακοπές στη Θάσο

Η πανέμορφη Θάσος, ένα από τα πιο εύφορα νησιά του βορείου Αιγαίου, βρίσκεται μόλις 16 ναυτικά μίλια από την πόλη της Καβάλας και 3 ναυτικά μίλια από την Κεραμωτή.

Θάσος - Βορειοανατολικό Αιγαίο

Πρόκειται για ένα νησί μοναδικής ηρεμίας και χαλάρωσης όπου ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας δημιουργούν ένα μαγευτικό φυσικό σκηνικό.

Η Θάσος έχει μεγάλη ιστορία και παράδοση. Ανασκαφές που έγιναν στο νησί αποκάλυψαν ότι η Θάσος πρωτοκατοικήθηκε από τους κατοίκους της Θράκης οι οποίοι έφτασαν εκεί κατά τη νεολιθική περίοδο.

Στη συνέχεια η Θάσος κατοικήθηκε από τους Παριανούς (κατοίκους της Πάρου) περίπου τον 7ο αιώνα, γεγονός που συνετέλεσε στην ανάπτυξη του εμπορίου μεταξύ της Θάσουν και των υπόλοιπων ελληνικών νησιών και ιδιαίτερα των Κυκλάδων.

Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Θάσος (Λιμένας) μία πολύ γραφική πόλη με  φιλικούς και φιλόξενους κατοίκους όπου το σήμερα συνυπάρχει αρμονικά με το χθές.

Κοντά στο λιμάνι της Θάσου βρίσκεται ένας πολύ ενδιαφέρον αρχαιολογικός χώρος που στεγάζει το αρχαίο θέατρο το οποίο χρονολογείται περί τον 3ο π.Χ.αιώνα. Αν βρίσκεστε στη Θάσο τους καλοκαιρινούς μήνες θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ενδιαφέρουσες παραστάσεις που παίζονται στο θέατρο.

Διακοπές στη Θάσο

Αλλα ενδιαφέροντα αξιοθέατα είναι ερείπια των αρχαίων ναών της θεάς Αρτέμιδος, του Ποσειδώνα, του Διόνυσου και του μυθικού ήρωα Ηρακλή καθώς και το Αρχαιολογικό μουσείο του νησιού το οποίο φιλοξενεί ευρήματα που χρονολογούνται από τον 4ο μέχρι τον 7ο πΧ. αιώνα.

Εκτός από την πρωτεύουσα του νησιού, στη Θάσο υπάρχουν πολλές διασκορπισμένες περιοχές που αξίζει να επισκεφθείτε και να ζήσετε από κοντά την παραδοσιακή ζωή των κατοίκων. Τέτοια χωριά είναι ο Θεολόγος, η Παναγία, η Ποταμιά, ο Πρίνος και τα Λιμενάρια.

Η Θάσος διαθέτει πολλές πανέμορφες παραλίες για να χαλαρώσετε κάτω από τον καυτό ήλιο το καλοκαίρι αλλά και να απολαύσετε μαγευτικά και αξέχαστα ηλιοβασιλέματα. Το νησί διαθέτει αρκετά τουριστικά καταλύματα για κάθε είδους διαμονή όπως ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Πολλά γραφικά εστιατόρια και ταβέρνες σας περιμένουν για να γευτείτε νοστιμότατα φαγητά και δροσιστικά ποτά, αγναντεύοντας το υπέροχο σκηνικό που επικρατεί παντού. Ολο το χρόνο υπάρχει πρόσβαση στο νησί με δρομολόγια που εκτελούνται καθημερινά από την Καβάλα για τη Θάσο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στη Θάσο, επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα όπου θα βρείτε πληροφορίες για ταξίδια, ξενοδοχεία και καταλύματα, διασκέδαση, δραστηριότητες, φωτογραφίες, τον καιρό και πολλά άλλα.


Ξενοδοχεία στη Θάσο

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για την διαμονή σας στη Θάσο όπως Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Διαμερίσματα, Στούντιος, Βίλες κ.α. Σε όλα τα καταλύματα που αναφέρονται παρακάτω, μπορείτε να κάνετε γρήγορη και ασφαλή κράτηση.

Χρήσιμες Ιστοσελίδες


www.wikipedia.org - Θάσος Σελίδα στο Wikipedia
Thassos holidays - Σελίδα στα Αγγλικά για Θάσος
www.visitgreece.gr - Θάσος Σελίδα απο VisitGreece.gr

Νησια του Βορειοανατολικου Αιγαιου