1. Ελληνικά Νησιά
  2. Βορειοανατολικό Αιγαίο
  3. Ικαρία

Διακοπές στην Ικαρία

Η Ικαρία πήρε την ονομασία της από το Ικάριο Πέλαγος που την περιβάλλει. Σύφωνα με τη μυθολογία ο Ικαρος, ο υιός του Δαίδαλου, θέλησε να πετάξει όσο πιο ψηλά μπορούσε στον ουρανό.

Ικαρία - Βορειοανατολικό Αιγαίο

Τα φτερά του όμως ήταν από κερί και μόλις έφτασε πολύ κοντά στον ήλιο έλοιωσαν, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί. Από τότε η θάλασσα αυτή πήρε το όνομά του και ονομάσθηκε Ικάριον πέλαγος.

Παρά τον άτυχο θάνατο του Ικαρου, το περιστατικό θέλει να δείξει ότι ο άνθρωπος και οι επιστήμες από τα παλιά χρόνια έδειναν τη μάχη για να επιτύχουν όσο το δυνατόν περισσότερα κατορθώματα έστω και αν αυτό δεν ήταν δυνατόν κάποιες φορές.

Η Ικαρία είναι ένα πολύ γραφικό νησί με πανέμορφα τοπία και ήρεμο σκηνικό και ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές.

Ο Αγιος Κύρικος είναι το λιμάνι και η πρωτεύουσα του νησιού, χτισμένο αμφιθεατρικά, με πανέμορφα παραδοσιακά σπιτάκια και γραφικά δρομάκια για περιπάτους.

Το νησί είναι επίσης γνωστό για τις θερμές πηγές και τα ιαματικά λουτρά του γι’αυτό και πολλοί επισκέπτες καταφθάνουν από διάφορα μέρη του κόσμου στην Ικαρία για να  κολυμπήσουν στα νερά της και να θεραπεύσουν διάφορες παθήσεις τους.

Το πιο φημισμένο θέρετρο ιαματικών λουτρών είναι η περιοχή Θέρμες, ιδανικό μέρος για ξεκούραση και χαλάρωση μέσα στην ομορφιά της φύσης.

Διακοπές στην Ικαρία

Στο νησί συχνάζει περισσότερο νεανικός τουρισμός ο οποίος έρχεται για να διασκεδάσει και να απολαύσει το σχετικά ακόμη "παρθένο" τοπίο.

Στο νότιο τμήμα της Ικαρίας θα συναντήσετε τις περιοχές Μαγγανίτη και Σεϋχέλλες ενώ στο βόρειο τμήμα του νησιού μπορείτε να επισκεφθείτε τον Αρμενιστή και το Γιαλισκάρι.

Ένα άλλο ενδιαφέρον, τουριστικό σημείο του νησιού που αξίζει να επισκεφθείτε είναι το λιμάνι του Εύδηλου το οποίο περιβάλλεται από πανέμορφους γραφικούς όρμους. Οσοι καταφθάνουν στην Ικαρία για πρώτη φορά, σύντομα την ξαναεπισκέπτονται για να ξαναζήσουν τις μοναδικές αξέχαστες στιγμές των διακοπών τους.

Το νησί έχει αεροπορική σύνδεση με το αεροδρόμιο των Αθηνών και ακτοπλοϊκή πρόσβαση από τα λιμάνια του Πειραιά, της Καβάλας και των άλλων νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στην Ικαρία, επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα όπου θα βρείτε πληροφορίες για ταξίδια, ξενοδοχεία και καταλύματα, διασκέδαση, δραστηριότητες, φωτογραφίες, τον καιρό και πολλά άλλα.


Ξενοδοχεία στην Ικαρία

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για την διαμονή σας στην Ικαρία όπως, Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Διαμερίσματα, Στούντιος, Βίλες κ.α. Σε όλα τα καταλύματα που αναφέρονται παρακάτω, μπορείτε να κάνετε γρήγορη και ασφαλή κράτηση.

Χρήσιμες Ιστοσελίδες


www.wikipedia.org - Ικαρία Σελίδα στο Wikipedia
Ikaria holidays - Σελίδα στα Αγγλικά για Ικαρία
www.visitgreece.gr - Ικαρία Σελίδα απο VisitGreece.gr

Νησια του Βορειοανατολικου Αιγαιου