1. Ελληνικά Νησιά
  2. Βορειοανατολικό Αιγαίο
  3. Λήμνος

Διακοπές στη Λήμνο

Η Λήμνος στο Βορειοανατολικό Αιγαίο είναι ένα νησί απίστευτης ομορφιάς με υπέροχη φύση και μοναδικές εναλλαγές τοπίων.

Λήμνος - Βορειοανατολικό Αιγαίο

Ο Ομηρος αναφέρει στα κείμενά του ότι η Λήμνος είναι το νησί του "Ηφαιστου", του Θεού της φωτιάς και του μετάλλου, γι’αυτό, από τα παλιά χρόνια, η Λήμνος φημιζόταν για την ποιότητα και το ταλέντο των σιδηρουργών της.

Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Μύρινα, μια πόλη διάχυτης ηρεμίας και γαλήνης. Οι γραφικοί κολπίσκοι με τις απαλές αμμουδιές τους και οι καταπράσινοι λόφοι σε συνδυασμό με τα ιδιόρυθμα γραφικά χωριουδάκια του νησιού, δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό.

Οι ταξειδιώτες που φθάνουν στη Λήμνο αξίζει να επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο όπου εκτίθενται αξιόλογα ευρήματα των προϊστορικών χρόνων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν, επίσης, το κάστρο, βυζαντινό οικοδόμημα του 11ου αιώνα και το Ρωμαϊκό Λιμάνι το οποίο αποκαλείται "Ρωμαϊκός Γυαλός". Πρόκειται για αξιόλογα αξιοθέατα, σημαντικής ιστορικής αξίας, στη θέα των οποίων ο επισκέπτης ανατρέχει νοερά στο ιστορικό παρελθόν του νησιού.

Διακοπές στη Λήμνο

Η Λήμνος διαθέτει άριστη τουριστική υποδομή. Στο νησί υπάρχουν πολλά καταλύματα όπως ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα καθώς και πολλά εστιατόρια και γραφικές ψαροταβέρνες.

Τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες μπορείτε να απολαύσετε τις ατέλειωτες παραλίες του νησιού με τις πεντακάθαρες κρυστάλλινες θάλασσες όπως είναι οι παραλίες Ρηχά Νερά και Αυλώνας που βρίσκονται κοντά στην πόλη της Μύρινας.

Κατά την περιήγησή σας στο νησί μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τις περιοχές Κότσινα και Μούδρο που αποτελούσαν παλιά λιμάνια της Λήμνου. Όταν φτάσετε εκεί και αντικρύσετε τη ατμόσφαιρα και το σκηνικό που επικρατούν θα αντιληφθείτε άμεσα γιατί η Λήμνος γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός κάθε χρόνο.

Η Λήμνος συνδέεται αεροπορικώς με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη καθώς και ακτοπλοϊκώς με τα λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης. Καθημερινά εκτελούνται δρομολόγια με πλοία από τα Δωδεκάνησα, τις Σποράδες και τα νησιά του υπόλοιπου ανατολικού Αιγαίου για Λήμνο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στη Λήμνο, επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα όπου θα βρείτε πληροφορίες για ταξίδια, ξενοδοχεία και καταλύματα, διασκέδαση, δραστηριότητες, φωτογραφίες, τον καιρό και πολλά άλλα.


Χρήσιμες Ιστοσελίδες


www.wikipedia.org - Λήμνος Σελίδα στο Wikipedia
Limnos holidays - Σελίδα στα Αγγλικά για Λήμνος
www.visitgreece.gr - Λήμνος Σελίδα απο VisitGreece.gr

Νησια του Βορειοανατολικου Αιγαιου