1. Ελληνικά Νησιά
  2. Βορειοανατολικό Αιγαίο
  3. Οινούσσες

Διακοπές στις Οινούσσες

Οι Οινούσσες είναι ένα μικρό γραφικό νησάκι που απέχει μόλις 9 ναυτικά μίλια από την πόλη της Χίου και βρίσκεται ανάμεσα στη Χίο και τις ακτές της Μικράς Ασίας.

Οινούσσες - Βορειοανατολικό Αιγαίο

Είναι το μεγαλύτερο από τα επτά νησάκια που αποτελούν το σύμπλεγμα των Οινουσσών και οφείλει το όνομά της στον εκλεκτό "οίνο" (κρασί) που έβγαζε.

Οι Οινούσσες έχουν ενδιαφέρουσα ιστορία κυρίως στον τομέα της ναυτιλίας και μαζί με το νησί της Χίου απετέλεσαν σημαντική ναυτική δύναμη παίζοντας σπουδαίο ρόλο στη ναυπηγική.

Η ναυτική ιστορία των Οινουσσών είναι ολοφάνερη στους ταξειδιώτες μόλις φτάσουν στο γραφικό, πολύχρωμο λιμανάκι του νησιού και επσκεφτούν το Ναυτικό Μουσείο.

Διακοπές στις Οινούσσες

Επειδή πρόκειται για ένα ήρεμο νησί οικογενειακών διακοπών διαθέτει μικρά παραδοσιακά καταλύμματα για διαμονή.

Ολοι οι επισκέπτες αισθάνονται τη ζεστή ατμόσφαιρα που επικρατεί στο νησί καθώς οι  κάτοικοι είναι πολύ φιλικοί και φιλόξενοι προς όλους.

Πολλοί τουρίστες επισκέπτονται τις Οινούσσες τους καλοκαιρινούς μήνες για διακοπές ή για μονοήμερη εκδρομή από την κοντινή Χίο. Αν επισκεφθείτε το νησί για οποιονδήποτε από τους παραπάνω λόγους θα γοητευτείτε από τη μαγεία του και θα περάσετε στιγμές που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Οι Οινούσσες συνδέονται ακτοπλοϊκώς με το γειτονική νησί της Χίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στις Οινούσσες, επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα όπου θα βρείτε πληροφορίες για ταξίδια, ξενοδοχεία και καταλύματα, διασκέδαση, δραστηριότητες, φωτογραφίες, τον καιρό και πολλά άλλα.


Χρήσιμες Ιστοσελίδες


www.wikipedia.org - Οινούσσες Σελίδα στο Wikipedia
Oinousses holidays - Σελίδα στα Αγγλικά για Οινούσσες
www.visitgreece.gr - Οινούσσες Σελίδα απο VisitGreece.gr

Image 2 by NikoSilver at the English language Wikipedia [GFDL or CC-BY-SA-3.0], via Wikimedia Commons

Νησια του Βορειοανατολικου Αιγαιου