1. Ελληνικά Νησιά
  2. Δωδεκάνησα
  3. Κάλυμνος

Διακοπές στην Κάλυμνο

Η Κάλυμνος, ένα ακόμη νησί της Δωδεκανήσου, βρίσκεται ανάμεσα στη Λέρο και στη Κώ και φέρει επάξια τη σφραγίδα του στη θάλασσα. Αν και ορεινή, η Κάλυμνος προσφέρει στον επισκέπτη ένα μαγευτικό σκηνικό, γεμάτο πλούσια δάση και γραφικούς όρμους που αγκαλιάζονται από τα καταγάλανα νερά Αιγαίου.

Κάλυμνος - Δωδεκάνησα

Η Κάλυμνος, όπως και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, είναι νησί με σημαντική ιστορία  που ξεκινάει από τη Νεολιθική εποχή και φτάνει μέχρι την απελευθέρωση και την ένωση του νησιού με την υπόλοιπη Ελλάδα, το 1948. Κατά τα χρόνια της Οθωμανικής κυριαρχίας η Κάλυμνος έπαιξε σπουδαίο ρόλο καθώς οι γενναίοι κάτοικοι του νησιού βοήθησαν καθοριστικά τους υπόλοιπους Ελληνες στον απελευθερωτικό αγώνα κατά των Τούρκων το 1821.

Η Κάλυμνος είναι πασίγνωστη και ως "το νησί των σφουγγαράδων" καθώς οι κάτοικοί του βουτούσαν καθημερινά στη θάλασσα για να μαζέψουν σφουγγάρια από το βυθό της.

Η Κάλυμνος είναι ιδανικός προορισμός για ήρεμες διακοπές. Περιτριγυρίζεται από μικρές γραφικές νησίδες όπως η Τέλενδος, η Ψέριμος, η Αγία Κυριακή, τα Ιμια, ο Καλόλιμνος, η Πλάτη, τα Νερά και το Σαφονήδι οι οποίες συμπληρώνουν το μαγευτικό σκηνικό που επικρατεί τριγύρω. Μικρά σκάφη που αναχωρούν από το λιμάνι της Καλύμνου μεταφέρουν πολλούς  παραθεριστές για να επισκεφθούν αυτά τα μικρά νησάκια και να ξαποστάσουν στις απόμερες παραλίες που είναι διασκορπισμένες στις ακτογραμμές τους.

Πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού είναι η Κάλυμνος ή Πόθια, μια όμορφη πόλη με παραδοσιακή αρχιτεκτονική όπου τα ανακαινισμένα νεοκλασσικά κτίρια συνυπάρχουν αρμονικά με τα μοντέρνα σπίτια και βίλλες που έχουν κτισθεί πρόσφατα στην περιοχή.

Διακοπές στην Κάλυμνο

Ένα από τα σημαντικά αξιοθέατα της Καλύμνου είναι το Ναυτικό Μουσείο στην πόλη όπου φυλάσσονται εκθέματα της δουλειάς των σφουγγαράδων και προβάλλεται ο ρόλος τους στην ιστορία και την οικονομική ανάπτυξη του νησιού.

Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το σπήλαιο των Νυμφών ή 7 Παρθένων και πολλές βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια για να θαυμάσετε αξιόλογες  αγιογραφίες και ανεκτίμητης αξίας εικόνες που υπάρχουν στο εσωτερικό τους.

Εκτός από την πρωτεύουσα του νησιού, στην Κάλυμνο υπάρχουν και άλλοι γραφικοί οικισμοί για να επισκεφθείτε όπως είναι ο Εμπορειός, ο Πάνορμος και το καταπράσινο χωριό Βαθύ, ένας πραγματικός παράδεισος μέσα στο ξερό και άγονο τοπίο της περιοχής.

Στην Κάλυμνο υπάρχουν αρκετά καταλύματα για τη διαμονή σας όπως ξενοδοχεία, διαμερίσματα, στούντιος και ενοικιαζόμενα δωμάτια που προσφέρουν άνεση και σύγχρονες παροχές για όλες τις απαιτήσεις. Επίσης, στο νησί θα βρείτε πολλά παραδοσιακά καφενεία και ταβέρνες όπου θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε ολόφρεσκα ψάρια και ντόπιες νοστιμιές.

Η Κάλυμνος συνδέεται ακτοπλοϊκώς με το λιμάνι του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και με διάφορα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Το νησί διαθέτει αεροδρόμιο που δέχεται εγχώριες πτήσεις από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος των Αθηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στην Κάλυμνο, επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα όπου θα βρείτε πληροφορίες για ταξίδια, ξενοδοχεία και καταλύματα, διασκέδαση, δραστηριότητες, φωτογραφίες, τον καιρό και πολλά άλλα.


Ξενοδοχεία στην Κάλυμνο

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για την διαμονή σας στην Κάλυμνο όπως Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Διαμερίσματα, Στούντιος, Βίλες κ.α. Σε όλα τα καταλύματα που αναφέρονται παρακάτω, μπορείτε να κάνετε γρήγορη και ασφαλή κράτηση.

Χρήσιμες Ιστοσελίδες


www.wikipedia.org - Κάλυμνος Σελίδα στο Wikipedia
Kalymnos holidays - Ιστοσελίδα στα Αγγλικά για Κάλυμνος
www.visitgreece.gr - Κάλυμνος Σελίδα απο VisitGreece.gr