1. Ελληνικά Νησιά
  2. Δωδεκάνησα
  3. Κάσος

Διακοπές στην Κάσο

Παρόλο που η Κάσος είναι ένα μικρό, βραχώδες και ορεινό νησί της Δωδεκανήσου, έχει πολλές φυσικές ομορφιές με πανέμορφα τοπία και αποτελεί ιδανικό προορισμό για ήρεμες καλοκαιρινές διακοπές.

Kasos Island - Greece

Βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο των Δωδεκανήσων ανάμεσα στην Κάρπαθο και στην Κρήτη. Η ιστορία της Κάσου ξεκινάει από αρχαιοτάτων χρόνων και τα διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα που ανακαλύφθηκαν αποδεικνύουν το σημαντικό ρόλο του νησιού εκείνη την εποχή.

Η Κάσος γνώρισε μεγάλη ναυτική ανάπτυξη προσφέροντας αξιόλογη βοήθεια στο υπόλοιπο ελληνικό έθνος κατά την επανάσταση του 1821.

Μια βόλτα στην πόλη Φρύ με τα καλοδιατηρημένα αχοντικά του να δεσπόζουν στην περιοχή, τις παλιές εκκλησίες και τα μοναστήρια θα σας πείσει για την οικονομική ευημερία της Κάσου. Το Φρύ αποτελεί την πρωτεύουσα και το λιμάνι του νησιού και κτίσθηκε πριν περίπου 150 χρόνια διατηρώντας μέχρι σήμερα την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική.

Διακοπές στην Κάσο

Οι επισκέπτες αξίζει να γνωρίσουν ορισμένα από τα πανέμορφα μοναστήρια του νησιού, όπως της Αγίας Μαρίνας και του Αγίου Γεωργίου με το θαυμάσιο ξυλόγλυπτο τέμπλο. Το σπήλαιο Σελάϊ ή Στηλοκαμάρα είναι ένα ακόμη ενδιαφέρον φυσικό αξιοθέατο για να επισκεφθείτε και να θαυμάσετε τους μοναδικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες στο εσωτερικό του.

Η Κάσος διαθέτει αρκετά καταλύμματα για διαμονή όπως ξενοδοχεία, δωμάτια, διαμερίσματα και στούντιος, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται μέσα ή γύρω από την πρωτεύουσα το Φρύ. Αρκετά καταλύματα υπάρχουν, επίσης στον Εμπορειό που αποτελεί παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο και ήταν κάποτε η παλιά πρωτεύουσα του νησιού.

Στο νησί υπάρχει αρκετή ποικιλία από ταβέρνες και καφετέριες για να ξαποστάσετε και να γευτείτε ολόφρεσκα θαλασσινά και εξαίρετες παραδοσιακές σπεσιαλιτέ.

Η Κάσος έχει αεροπορική σύνδεση με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας και ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά, με ορισμένα νησιά των Κυκλάδων καθώς και με τη Ρόδο και την Κρήτη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στην Κάσο, επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα όπου θα βρείτε πληροφορίες για ταξίδια, ξενοδοχεία και καταλύματα, διασκέδαση, δραστηριότητες, φωτογραφίες, τον καιρό και πολλά άλλα.


Ξενοδοχεία στην Κάσο

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για την διαμονή σας στην Κάσο όπως Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Διαμερίσματα, Στούντιος, Βίλες κ.α. Σε όλα τα καταλύματα που αναφέρονται παρακάτω, μπορείτε να κάνετε γρήγορη και ασφαλή κράτηση.Χρήσιμες Ιστοσελίδες


www.wikipedia.org - Κάσος Σελίδα στο Wikipedia
Kasos holidays - Ιστοσελίδα στα Αγγλικά για Κάσος
www.visitgreece.gr - Κάσος Σελίδα απο VisitGreece.gr

Image 2 By The original uploader was Frente at German Wikipedia (Transferred from de.wikipedia to Commons.) [CC BY-SA 2.0 de], via Wikimedia Commons