1. Ελληνικά Νησιά
  2. Δωδεκάνησα
  3. Πάτμος

Διακοπές στην Πάτμο

Η Πάτμος, ή αλλοιώς "το νησί της Αποκάλυψης", θεωρείται ένα από τα ιερά νησιά της Δωδεκανήσου όπου ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής έζησε εκεί εξόριστος από τους Ρωμαίους, για δύο χρόνια, σε μια σπηλιά, ανάμεσα στο μοναστήρι και στο λιμάνι γράφοντας την "Αποκάλυψη" της Καινής Διαθήκης.

Πάτμος - Δωδεκάνησα

Το μοναστήρι ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα και ήταν οχυρωμένο σαν κάστρο για να προστατεύει τους κατοίκους του νησιού από τις επιδρομές των πειρατών. Επίκεντρο και λιμάνι της Πάτμου είναι η Σκάλα όπου υπάρχουν ερείπια της αρχαίας Ακρόπολης.

Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα η οποία απέχει περίπου 4,5 χλμ. από τη Σκάλα και είναι χτισμένη πάνω σε έναν ψηλό λόφο γύρω από το παλιό μοναστήρι. Η Χώρα είναι μία πανέμορφη πόλη που αν την επισκεφθείτε θα μεταφερθείτε σε μία άλλη εποχή και θα αισθανθείτε έντονα την παράδοση και τη μαγεία του τοπίου.

Στην Πάτμο, εκτός από το φημισμένο μοναστήρι του Ιωάννη του Θεολόγου, υπάρχουν πολλά άλλα αξιόλογα εκκλησάκια της βυζαντινής περιόδου με ενδιαφέρουσες αγιογραφίες στο εσωτερικό τους και  ανεκτίμητης αξίας θρησκευτικά κειμήλια.

Η Πάτμος αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό κέντρο της Δωδεκανήσου. Στο νησί βρίσκεται η περίφημη Πατμιάδα Σχολή, κοντά στην περιοχή του σπηλαίου της Αποκάλυψης, η οποία σήμερα λειτουργεί σαν Ιερατική Σχολή. Αξίζει να επισκεφθείτε τη Βιβλιοθήκη της Μονής, μία από τις σημαντικότερες στον κόσμο, όπου φιλοξενούνται αμύθητης αξίας χειρόγραφα, περγαμηνές και μοναδικές συλλογές από βιβλία.

Διακοπές στην Πάτμο

Η Πάτμος συνδυάζει παράδοση και ιστορία με μια ήρεμη ατμόσφαιρα για μοναδικές διακοπές μεταφέροντας τον επισκέπτη σε έναν πραγματικό επίγειο παράδεισο. Το νησί έχει χαρακτηρισθεί από την UNESCO σαν μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Ο Γροίκος είναι ένα μικρό, γραφικό χωριό, από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα του νησιού όπου υπάρχουν πολλά τουριστικά καταλύματα για διαμονή και παραδοσιακές ταβέρνες που σερβίρουν ολόφρεσκα θαλασσινά και ντόπιες νοστιμιές.

Στην Πάτμο υπάρχουν μοναδικές, πεντακάθαρες παραλίες για κολύμπι όπως η Ψηλή Αμμος, ο Χόχλακας, ο Μέρικας, η Λάμπη, οι Λεύκες κ.α. Η Πάτμος συνδέεται ακτοπλοϊκώς με το λιμάνι του Πειραιά, με τη Ρόδο και με άλλα νησιά των Δωδεκανήσων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στην Πάτμο, επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα όπου θα βρείτε πληροφορίες για ταξίδια, ξενοδοχεία και καταλύματα, διασκέδαση, δραστηριότητες, φωτογραφίες, τον καιρό και πολλά άλλα.


Ξενοδοχεία στην Πάτμο

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για την διαμονή σας στην Πάτμο όπως Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Διαμερίσματα, Στούντιος, Βίλες κ.α. Σε όλα τα καταλύματα που αναφέρονται παρακάτω, μπορείτε να κάνετε γρήγορη και ασφαλή κράτηση.

Χρήσιμες Ιστοσελίδες


www.wikipedia.org - Πάτμος Σελίδα στο Wikipedia
Patmos holidays - Ιστοσελίδα στα Αγγλικά για Πάτμος
www.visitgreece.gr - Πάτμος Σελίδα απο VisitGreece.gr