1. Ελληνικά Νησιά
  2. Δωδεκάνησα
  3. Τήλος

Διακοπές στην Τήλο

Η Τήλος, βρίσκεται ανάμεσα στη Χάλκη και στη Νίσυρο και είναι ένα ακόμη μικρό γραφικό νησί των Δωδεκανήσων με ιστορία που ξεκινάει από αρχαιοτάτων χρόνων.

Τήλος - Δωδεκάνησα

Σύμφωνα με τα ευρήματα του σπηλαίου "Χαρκαδιό", το νησί φαίνεται να κατοικείται εδώ και 6000 χρόνια, με πρώτους κατοίκους τους Πελασγούς και στη συνέχεια τους Δωριείς.

Πρόκειται για ένα πανέμορφο νησί, ιδανικό για χαλάρωση και για πεζοπορία. Στην Τήλο υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες τοποθεσίες για να επισκεφθείτε, όλες σε σχετικά κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους.

Ο κυριότερος οικισμός της Τήλου είναι τα Λιβάδια που αποτελούν και το λιμάνι του νησιού. Αν συνεχίσει κανείς παραλιακά, φτάνει στον Αγιο Στέφανο όπου βρίσκεται ο εντυπωσιακός μεσαιωνικός φάρος.

Πρωτεύουσα της Τήλου είναι το Μεγάλο Χωριό το οποίο απέχει περίπου 7 χλμ. από τα Λειβάδια και είναι κτισμένο στη θέση της αρχαίας Τήλου. Εκεί βρίσκεται η αρχαία ακρόπολη και τα ερείπια του μεσαιωνικού Κάστρου  το οποίο κατασκευάσθηκε για να προστατεύει τους κατοίκους από τις επιδρομές των πειρατών.

Διακοπές στην Τήλο

Επίσης, στην Τήλο υπάρχουν πολλά βυζαντινά μοναστήρια για να επισκεφθείτε, όπως αυτό του Αγίου Παντελεήμονα πολυούχου του νησιού όπου θα θαυμάσετε αξιόλογες εικόνες και αγιογραφίες.

Στην Τήλο υπάρχουν πολλές γραφικές παραλίες για κολύμπι, εύκολα προσβάσιμες, όπως είναι η Πλάκα και τα Λειβάδια αλλά και άλλες πιο απόμερες, όπως ο Θεολόγος, τα Λεθρά, ο Αγιος Σέργιος όπου η πρόσβαση γίνεται με σκάφος.

Οι διακοπές στην Τήλο είναι πραγματική απόλαυση μέσα σε ένα μοναδικό σκηνικό όπου το πράσινο και το γαλάζιο σε συνδυασμό με την πετρώδη μορφή του νησιού είναι σε απόλυτη αρμονία.

Μπορείτε να βρείτε αρκετά τουριστικά καταλύματα για διαμονή και πολλά γραφικά ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία που σερβίρουν ολόφρεσκα θαλασσινά και πεντανόστιμα πιάτα της ντόπιας κουζίνας.

Η Τήλος συνδέεται ακτοπλοϊκώς με το λιμάνι του Πειραιά, τη Ρόδο, την Κώ, την Κάλυμνο και την Αστυπάλαια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στην Τήλο, επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα όπου θα βρείτε πληροφορίες για ταξίδια, ξενοδοχεία και καταλύματα, διασκέδαση, δραστηριότητες, φωτογραφίες, τον καιρό και πολλά άλλα.


Ξενοδοχεία στην Τήλο

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για την διαμονή σας στην Τήλο όπως Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Διαμερίσματα, Στούντιος, Βίλες κ.α. Σε όλα τα καταλύματα που αναφέρονται παρακάτω, μπορείτε να κάνετε γρήγορη και ασφαλή κράτηση.

Χρήσιμες Ιστοσελίδες


www.wikipedia.org - Τήλος Σελίδα στο Wikipedia
Tilos holidays - Ιστοσελίδα στα Αγγλικά για Κάρπαθος
www.visitgreece.gr - Τήλος Σελίδα απο VisitGreece.gr

Image 1 By Pavlos11 (Own work) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons
Image 2 By freddie boy (http://www.flickr.com/photos/froderik/211591772/) [CC BY-SA 2.0], via Wikimedia Commons