1. Ελληνικά Νησιά
  2. Δωδεκάνησα
  3. Χάλκη

Διακοπές στη Χάλκη

H Xάλκη είναι ένα μικρό αλλά πανέμορφο νησάκι των Δωδεκανήσων που βρίσκεται απέναντι από τα ανατολικά παράλια της Ρόδου με την οποία έχει σχεδόν την ίδια ιστορία.

Χάλκη - Δωδεκάνησα

Το νησί πήρε την ονομασία του από τα ορυχεία Χαλκού που λειτουργούσαν εκεί τα παλαιότερα χρόνια. Πρόσφατα η Χάλκη ανακηρύχθηκε το κέντρο της "Ειρήνης και της Φιλίας" κυρίως μεταξύ των νέων που επισκέπτονται την περιοχή το καλοκαίρι και διοργανώνουν διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Παντού στο νησί επικρατεί μια γαλήνια ατμόσφαιρα και τα κτίσματα είναι δείγματα ενδιαφέρουσας αρχιτεκτονικής. Ο μοναδικός οικισμός είναι το Νημποριό ή Ιμπορειό κτισμένος αμφιθεατρικά στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού.

Ο επισκέπτης μόλις φθάσει στο λιμάνι νομίζει ότι αντικρύζει έναν καλοσχεδιασμένο πίνακα ζωγραφικής. Παντού υπάρχουν διασκορπισμένα παραδοσιακά, πετρόκτιστα κτίσματα και ενδιαφέροντα μοναστήρια με αυτό του Αγίου Ιωάννη να στέκει επιβλητικά στην κορυφή του λόφου.

Στη Χάλκη υπάρχουν ορισμένα σημαντικά αξιοθέατα τα οποία αξίζει να επισκεφθείτε, όπως το Φρούριο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, το Ενετικό κάστρο και τα ερείπια της αρχαίας Ακρόπολης.

Διακοπές στη Χάλκη

Το νησί, αν και μικρό, διαθέτει αρκετές παραλίες, οργανωμένες και μη, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε. Η παραλία η πιο κοντινή στο Νημποριό, είναι ο Πόνταμος, οργανωμένη με ομπρέλλες και ξαπλώστρες, ενώ από το λιμάνι αναχωρούν βαρκάκια που μεταφέρουν τους λουόμενους στις διάφορες άλλες παραλίες του νησιού (Αρέτα, Αγιος Γεώργιος, Δύο Γυαλοί) προσφέροντάς τους μια μοναδική ευκαιρία εξερεύνησης της περιοχής.

Η Χάλκη είναι ιδανικό νησί για όσους αγαπούν την πεζοπορία καθώς, από τη μία άκρη του νησιού μέχρι την άλλη, η μεγαλύτερη απόσταση είναι το πολύ 10 χλμ.

Στο νησί υπάρχουν αρκετά παραδοσιακά ταβερνάκια και καφετέριες που σερβίρουν δροσιστικά ποτά, ολόφρεσκα ψάρια και γευστικά πιάτα της ντόπιας παραδοσιακής κουζίνας. Επίσης, θα βρείτε ορισμένα τουριστικά καταλύματα για τη διαμονή σας στα οποία όμως, συνιστάται να κάνετε έγκαιρα την κράτησή σας για το καλοκαίρι, καθώς ο αριθμός τους είναι πολύ περιορισμένος.

Η Χάλκη έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά (ως ενδιάμεσος σταθμός) και απευθείας τοπική σύνδεση με τη Ρόδο και την Κρήτη (Σητεία, Αγιος Νικόλαος).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στη Χάλκη, επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα όπου θα βρείτε πληροφορίες για ταξίδια, ξενοδοχεία και καταλύματα, διασκέδαση, δραστηριότητες, φωτογραφίες, τον καιρό και πολλά άλλα.


Ξενοδοχεία στη Χάλκη

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για την διαμονή σας στη Χάλκη όπως Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Διαμερίσματα, Στούντιος, Βίλες κ.α. Σε όλα τα καταλύματα που αναφέρονται παρακάτω, μπορείτε να κάνετε γρήγορη και ασφαλή κράτηση.

Χρήσιμες Ιστοσελίδες


www.wikipedia.org - Χάλκη Σελίδα στο Wikipedia
Halki holidays - Ιστοσελίδα στα Αγγλικά για Κάρπαθος
www.visitgreece.gr - Χάλκη Σελίδα απο VisitGreece.gr