1. Ελληνικά Νησιά
  2. Επτάνησα
  3. Ζάκυνθος

Διακοπές στη Ζάκυνθο

Η Ζάκυνθος, ένα πανέμορφο νησί του Ιονίου, είναι γνωστό με τρία ονόματα όπως "Τζάντε" και "Φιόρο του Λεβάντε" που σημαίνει "Ομορφιά της Ανατολής". Μόλις φτάσει κανείς στη Ζάκυνθο αντικρύζει, με την πρώτη ματιά, τη φυσική ομορφιά που επικρατεί παντού.

Ζάκυνθος - Επτάνησα

Το μαγευτικό σκηνικό του νησιού, σε συνδυασμό με τις ανεπτυγμένες καλλιτεχνικές τάσεις της περιοχής όπως η ποίηση, η ζωγραφική και η μουσική  κάνουν τη Ζάκυνθο ιδανικό προορισμό για μοναδικές, αξέχαστες διακοπές.

Η Ζάκυνθος είναι η γενέτειρα πολλών επιφανών αντρών, όπως ο σπουδαίος ποιητής Διονύσιος Σολωμός ο οποίος έγραψε τον Εθνικό Ελληνικό Υμνο και ο Ανδρέας Κάλβος που κατέχει σημαντική θέση στην λογοτεχνία.

Η σημερινή πόλη της Ζακύνθου έχει κτιστεί στο σημείο που υπήρχε κάποτε η παλαιά πόλη η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς από τον ισχυρό σεισμό του 1953. Η ανοικοδόμηση της νέας πόλης έγινε πολύ προσεκτικά ώστε να μοιάζει όσο το δυνατόν  περισσότερο με την παλαιά. Παντού θα συναντήσετε πανέμορφα αρχοντικά ενετικού στυλ και μεγάλες σκεπαστές πλατείες όπου συγκεντρώνονται οι ντόπιοι.

Επίσης, περπατώντας στα σοκάκια της πόλης αντικρύζει κανείς γραφικές πλατείες με αξιόλογα ιστορικά κτίρια όπως είναι η "Πλατεία Σολωμού" όπου στεγάζει το δημοτικό πολιτιστικό κέντρο και το μουσείο της Ζακύνθου. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη φημισμένη εκκλησία του Αγίου Διονυσίου ο οποίος φέρεται ως προστάτης του νησιού.

Διακοπές στη Ζάκυνθο

Η παραλία του Λαγανά στη Ζάκυνθο είναι από τις πιο αξιόλογες για να επισκεφθεί κανείς διότι έχει χαρακτηριστεί οικολογικό πάρκο και είναι η τοποθεσία αναπαραγωγής του γνωστού είδους θαλάσσιας χελώνας Καρέτα-Καρέτα. Τους καλοκαιρινούς μήνες οσοι πηγαίνουν να κολυμπήσουν στο Λαγανά έχουν την ευκαιρία να δούν από κοντά τις χελώνες να γεννούν τα αυγά τους στην παραλία.

Η Ζάκυνθος είναι γεμάτη από πανέμορφες αμμώδεις παραλίες με κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά οι οποίεςι κάθε καλοκαίρι δέχονται αμέτρητους κολυμβητές. Τους καλοκαιρινούς μήνες οργανώνονται καθημερινά ημερήσιες εκδρομές με σκάφη όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το "Ναυάγιο" και να καταδυθείτε στις "Γαλάζιες Σπηλιές" στην περιοχή Σχοινάρι.

Η Ζάκυνθος διαθέτει αεροδρόμιο όπου δέχεται διεθνείς και εγχώριες πτήσεις και συνδέεται ακτοπλοϊκώς με το λιμάνι της Κυλήνης στην Πελοπόννησο.

Η Ζάκυνθος είναι από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Συνδυάζοντας φυσική ομορφιά, παραλίες με γαλαζοπράσινες θάλασσες και ιστορία έχει πάντα κάτι μοναδικό να προσφέρει στους επισκέπτες της.

Οσοι ταξειδιώτες καταφθάνουν για πρώτη φορά  στη Ζάκυνθο πάντα ξαναεπιστρέφουν, μαγεμένοι από το νησί που δίκαια ονομάζεται "ομορφιά της Ανατολής".

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στη Ζάκυνθο, επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα όπου θα βρείτε πληροφορίες για ταξίδια, ξενοδοχεία και καταλύματα, διασκέδαση, δραστηριότητες, φωτογραφίες, τον καιρό και πολλά άλλα.


Ξενοδοχεία στη Ζάκυνθο

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για την διαμονή σας στη Ζάκυνθο όπως, Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Διαμερίσματα, Στούντιος, Βίλες κ.α. Σε όλα τα καταλύματα που αναφέρονται παρακάτω, μπορείτε να κάνετε γρήγορη και ασφαλή κράτηση.

Χρήσιμες Ιστοσελίδες


www.wikipedia.org - Ζάκυνθος Σελίδα στο Wikipedia
Zakynthos holidays - Σελίδα στα Αγγλικά για Ζάκυνθος
www.visitgreece.gr - Ζάκυνθος Σελίδα απο VisitGreece.gr

Νησια του Ιονιου