1. Ελληνικά Νησιά
  2. Επτάνησα
  3. Ιθάκη

Διακοπές στην Ιθάκη

Η Ιθάκη είναι ένα από τα νησιά του Ιονίου για το οποίο αναρωτιέται κανείς … "Είναι αυτό το νησί του Οδυσσέα;"

Ιθάκη - Επτάνησα

Παρόλο που οι αρχαιολογικές έρευνες δεν έχουν ανακαλύψει κάτι που να επιβεβαιώνει αυτή την ιστορική άποψη, το σκηνικό του νησιού με τις πανέμορφες παραλίες και τα γραφικά χωριουδάκια προσελκύει σήμερα πολλούς σύγχρονους "Οδυσσέους".

Η Ιθάκη βρίσκεται βόρεια της Κεφαλονιάς και αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της φύσης.

Το νησί διαθέτει πανέμορφες, μοναδικές παραλίες όπως την παραλία Φιλιατρό, ιδανική για όσους αγαπούν τη χαλάρωση, τις καταδύσεις και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Διακοπές στην Ιθάκη

Πρωτεύουσα της Ιθάκης είναι το Βαθύ που αποτελεί το κεντρικό λιμάνι του νησιού. Ολοι οι ταξειδιώτες που καταφθάνουν στην Ιθάκη αισθάνονται αμέσως τη φιλική συμπεριφορκά και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων.

Άλλες πόλεις που αξίζει να επισκεφθείτε είναι το Κιόνι και οι Φρίκες, από τις πιο φυσικές και παραδοσιακές τοποθεσίες του νησιού.

Στην Ιθάκη υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα ιστορικής σημασίας, όπως το σπήλαιο των Νυμφών, γνωστό και ως Μαρμαροσπηλιά. Σύμφωνα με τη μυθολογία το σπήλαιο αυτό χρησιμοποιήθηκε από τον Οδυσσέα για να κρύψει εκεί το θησαυρό που του χάρισε ο Βασιλιάς των Φαιάκων.

Το νησί έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα λιμάνια της Κεφαλονιάς καθώς και της Πάτρας και τον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας όπου μπορεί να φτάσετε με το ΚΤΕΛ που αναχωρεί καθημερινά από την Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στην Ιθάκη, επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα όπου θα βρείτε πληροφορίες για ταξίδια, ξενοδοχεία και καταλύματα, διασκέδαση, δραστηριότητες, φωτογραφίες, τον καιρό και πολλά άλλα.


Ξενοδοχεία στην Ιθάκη

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για την διαμονή σας στην Ιθάκη όπως Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Διαμερίσματα, Στούντιος, Βίλες κ.α. Σε όλα τα καταλύματα που αναφέρονται παρακάτω, μπορείτε να κάνετε γρήγορη και ασφαλή κράτηση.

Χρήσιμες Ιστοσελίδες


www.wikipedia.org - Ιθάκη Σελίδα στο Wikipedia
Ithaca holidays - Σελίδα στα Αγγλικά για Ιθάκη
www.visitgreece.gr - Ιθάκη Σελίδα απο VisitGreece.gr

Νησια του Ιονιου