1. Ελληνικά Νησιά
  2. Επτάνησα
  3. Κύθηρα

Διακοπές στα Κύθηρα

Τα Κύθηρα, αν και ανήκουν στα Επτάνησα, δεν τα συναντάει κανείς μαζί με τα υπόλοιπα νησιά, όπως θα περίμενε. Βρίσκονται ακριβώς σε απόσταση 10 ναυτικών μιλίων από το νότιο τμήμα της Πελοποννήσου στην αγκαλιά του Αιγαίου και του Ιόνιου Πλάγους.

Κύθηρα - Επτάνησα

Τα Κύθηρα, ή αλλοιώς Πορφυρούσα ή Τσιρίγκο, είναι ένα πανέμορφο νησί γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων ως το νησί της θεάς Αφροδίτης.

Πρωτεύουσα των Κυθήρων είναι η Χώρα που βρίσκεται στα νότια του νησιού πάνω στην κορυφή ενός βράχου, μαγεύοντας κάθε επισκέπτη με το μοναδικό χρώμα που της προσδίδει ο συνδυασμός της κυκλαδίτικης γοητείας με την επτανήσια φυσική ομορφιά. Οι ταξειδιώτες μπορούν να περιηγηθούν στα στενά σοκάκια της πόλης θαυμάζοντας τα πολλά βυζαντινά εκκλησάκια που υπάρχουν εκεί καθώς και το περίφημο Βενετσιάνικο κάστρο.

Η θέα από τη Χώρα είναι μαγευτική καθώς μπορείτε να αγναντέψετε τον γραφικό όρμο που βρίσκεται το Καψάλι το οποίο αποτελεί το κοσμικότερο τουριστικό θέρετρο του νησιού.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το παραδοσιακό ψαροχώρι του Αυλέμωνα όπου θα γοητευτείτε με το πολύχρωμα σκηνικό της φύσης που επικρατεί. Ακολουθώντας ένα δρόμο μέσα από το χωριό θα φτάσετε στις ομορφότερες παραλίες του νησιού.

Διακοπές στα Κύθηρα

Αντικυθηρα

Τα Αντικύθηρα είναι ένα ακόμη πανέμορφο νησάκι το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στα Κύθηρα και στη νήσο Κρήτη και αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους προτιμούν ήρεμες και ξεκούραστες διακοπές. Σ’αυτό συντελούν η ζεστή και φιλόξενη συμπεριφορά των κατοίκων σε συνδυασμό με το φυσικό σκηνικό που επικρατεί παντού προσδίδοντας στην ατμόσφαιρα ένα αίσθημα ηρεμίας και χαλάρωσης.

Πρωτεύουσα του νησιού είναι ο Ποταμός. Τα Αντικύθηρα φημίζονται, επίσης, για τα πολλά ναυάγια που υπάρχουν γύρω από το νησί και τα οποία συνέβησαν κατά την αρχαιότητα. Σε ένα από αυτά ανακαλύφθηκε ο περίφημος "Εφηβος των Αντικυθήρων" που φιλοξενείται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Η πρόσβαση στα Κύθηρα μπορεί να γίνει αεροπορικώς από το αεροδρόμιο των Αθηνών αλλά και ακτοπλοϊκώς από την Πελοπόννησο. Τα Κύθηρα διαθέτουν άριστη τουριστική υποδομή με κάθε είδους καταλύματα για τη διαμονή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στα Κύθηρα, επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα όπου θα βρείτε πληροφορίες για ταξίδια, ξενοδοχεία και καταλύματα, διασκέδαση, δραστηριότητες, φωτογραφίες, τον καιρό και πολλά άλλα.


Ξενοδοχεία στα Κύθηρα

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για την διαμονή σας στα Κύθηρα όπως Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Διαμερίσματα, Στούντιος, Βίλες κ.α. Σε όλα τα καταλύματα που αναφέρονται παρακάτω, μπορείτε να κάνετε γρήγορη και ασφαλή κράτηση.Χρήσιμες Ιστοσελίδες


www.wikipedia.org - Κύθηρα Σελίδα στο Wikipedia
Kthira holidays - Σελίδα στα Αγγλικά για Κύθηρα
www.visitgreece.gr - Κύθηρα Σελίδα απο VisitGreece.gr

Νησια του Ιονιου