1. Ελληνικά Νησιά
  2. Επτάνησα
  3. Λευκάδα

Διακοπές στη Λευκάδα

Η Λευκάδα είναι ένα ακόμη πανέμορφο νησί του Ιονίου το οποίο βρίσκεται στα δυτικά της Κεντρικής Ελλάδας κοντά στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Σήμερα το νησί συνδέεται με την ξηρά μέσω ενός περάσματος.

Λευκάδα - Επτάνησα

Η Λευκάδα με τις φυσικές ομορφιές της και τα γεμάτα έμπνευση τοπία της αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για Ελληνες και ξένους. Είναι επίσης γνωστή ως πατρίδα δύο διάσημων Ελλήνων λογοτεχνών του συγγραφέα Αγγελου Σικελιανού και του ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη.

Τον Αύγουστο το νησί πλημμυρίζει από κόσμο, κυρίως από το χώρο της τέχνης, ο οποίος καταφθάνει για να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις της "Τέχνης και Λογοτεχνίας" που αποτελεί ένα διεθνές λαογραφικό γεγονός το οποίο ξεκίνησε να διοργανώνεται στη Λευκάδα από το 1960.

Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα με το επιβλητικό κάστρο της Αγίας Μαύρας το οποίο κυριαρχεί στο τοπίο μεταξύ της μικρής διώρυγας που συνδέει το νησί με την ξηρά. Η Χώρα είναι μια πόλη  πολύ γραφική η οποία έχει καταφέρει να διατηρήσει τις παραδόσεις και τα χαρακτηριστικά του παρελθόντος.

Στη Χώρα υπάρχουν στενά σοκκάκια για περιηγήσεις καθώς και πολλά σύγχρονα κτίρια τα οποία κτίσθηκαν τα τελευταία χρόνια προσδίδοντας στην πόλη ένα πιο μοντέρνο χαρακτήρα.

Ανάμεσα στα σοκάκια θα συναντήσετε το μουσείο της Λευκάδας όπου μπορείτε να θαυμάσετε αξιόλογες συλλογές από έργα τέχνης και άλλα ενδιαφέρονται αντικείμενα.

Μπορείτε, επίσης να επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Μηνά, η οποία βρίσκεται σε μια από τις πιο γραφικές πλατείες  που αποτελεί και το εμπορικό κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια μπορείτε να ξαποστάσετε απολαμβάνοντας ένα νόστιμο γεύμα σε κάποιο παραδοσιακό ταβερνάκι ή ουζερί.

Διακοπές στη Λευκάδα

Περίπου σε απόσταση 3 χιλιομέτρων έξω από την πόλη θα συναντήσετε το γραφικό μοναστήρι της "Φανερωμένης" που είναι κτισμένο σε μια πανέμορφη τοποθεσία. Η περιοχή θεωρείται σημαντικό θρησκευτικό κέντρο αλλά και πολύ αγαπητό σημείο για περιπάτους από τους ντόπιους.

Ξεκινώντας από την Χώρα οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το νησί συνεχίζοντας προς τα νότια όπου θα φτάσουν στο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο Νυδρί και από εκεί στο παραδοσιακό χωριό Καρυά, ένα από τα σημαντικότερα της Λευκάδας.

Πρόκειται για μια τοποθεσία μαγευτικής ομορφιάς και αξιόλογης αρχιτεκτονικής η οποία φημίζεται για τα μοναδικά κεντήματα "Καρσανικα", τα οποία είναι χειροποίητα σ’αυτή την περιοχή της Λευκάδας.

Συνεχίζοντας την περιήγηση, οι επισκέπτες φτάνουν σε δύο από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, το "Κάθισμα" (Αγιος Νικήτας) και το Πόρτο Κατσίκι, πραγματικό θαύμα της φύσης, οι οποίες θα τους αφήσουν άναυδους. Τους καλοκαιρινούς μήνες οι παραλίες αυτές κατακλύζονται από εκατοντάδες λουόμενους που καταφθάνουν για να απολαύσουν τις πεντακάθαρες κρυστάλλινες θάλασσες.

Η Λευκάδα διαθέτει άριστη τουριστική υποδομή. Υπάρχουν καταλύμματα για όλα τα γούστα όπως ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, στούντιος και διαμερίσματα.

Η Λευκάδα συνδέεται αεροπορικώς με το αεροδρόμιο του Ακτιου και οδικώς μέσω ΚΤΕΛ με την Αθήνα. Υπάρχει, επίσης, πρόσβαση μέσω θαλάσσης με τα νησιά Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στην Λευκάδα, επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα όπου θα βρείτε πληροφορίες για ταξίδια, ξενοδοχεία και καταλύματα, διασκέδαση, δραστηριότητες, φωτογραφίες, τον καιρό και πολλά άλλα.


Ξενοδοχεία στη Λευκάδα

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για την διαμονή σας στη Λευκάδα όπως Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Διαμερίσματα, Στούντιος, Βίλες κ.α. Σε όλα τα καταλύματα που αναφέρονται παρακάτω, μπορείτε να κάνετε γρήγορη και ασφαλή κράτηση.

Χρήσιμες Ιστοσελίδες


www.wikipedia.org - Λευκάδα Σελίδα στο Wikipedia
Lefkada holidays - Σελίδα στα Αγγλικά για Λευκάδα
www.visitgreece.gr - Λευκάδα Σελίδα απο VisitGreece.gr

Νησια του Ιονιου