1. Ελληνικά Νησιά
  2. Επτάνησα
  3. Παξοί

Διακοπές στους Παξούς

Το μικρό αλλά πανέμορφο νησάκι των Παξών (Παξοί) βρίσκεται λίγα ναυτικά μίλια νότια της γειτονικής Κέρκυρας και είναι ένα μέρος μαγευτικό.

Παξοί - Επτάνησα

Πρόκειται για έναν μικρό επίγειο παράδεισο που αποτελεί ιδανικό προορισμό για ήρεμες διακοπές και πηγή έμπνευσης για όσους αποζητούν το διαλογισμό, τη χαλάρωση και την ησυχία.

Οι επισκέπτες που καταφθάνουν στο μικρό παραδοσιακό λιμανάκι "Γάϊος", αισθάνονται αμέσως την ομορφιά και τη μαγεία της φύσης που επικρατεί παντού στην περιοχή.

Το χωριό Γάϊος, που αποτελεί και το επίνειο του νησιού, πήρε την ονομασία του από έναν μαθητή του Αποστόλου Παύλου ο οποίος ήρθε στους Παξούς για να διδάξει το Χριστιανισμό.

Στο νησί υπάρχουν πολλές γραφικές παραλίες με πεντακάθαρα νερά για κολύμπι. Οι "Τάφοι", ένα σύμπλεγμα φυσικών σπηλιών, εκτείνονται κατά μήκος των ακτών του νησιού επιτρέποντας στους επισκέπτες να απολαύσουν τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά του Ιουνίου πελάγους.

Διακοπές στους Παξούς

Το μοναδικό σκηνικό του νησιού σε συνδυασμό με τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων και τη γευστικότατη παραδοσιακή κουζίνα, θα κάνουν τις διακοπές σας αξέχαστες.

Οι Παξοί έχουν σύνδεση μέσω θαλάσσης με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στην Κεντρική Ελλάδα και το λιμάνι της Λευκίμης στην Κέρκυρα.

Ακριβώς νοτιοανατολικά των Παξών βρίσκεται ένα ακόμη μικρότερο νησάκι, οι Αντιπαξοί όπου διαμένουν περίπου 100 κάτοικοι. Το νησάκι διαθέτει πανέμορφες παραλίες ιδανικές για τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

Το νησί δεν διαθέτει τουριστική υποδομή γι’αυτό η διαμονή στους Αντιπαξούς αποτελεί πρόβλημα. Υπάρχουν όμως καραβάκια τα οποία, το καλοκαίρι, αναχωρούν από τους Παξούς και μεταφέρουν τους τουρίστες στους Αντιπαξούς για μονοήμερες εκδρομές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στους Παξούς, επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα όπου θα βρείτε πληροφορίες για ταξίδια, ξενοδοχεία και καταλύματα, διασκέδαση, δραστηριότητες, φωτογραφίες, τον καιρό και πολλά άλλα.


Ξενοδοχεία στους Παξούς

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για την διαμονή σας στους Παξούς όπως Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Διαμερίσματα, Στούντιος, Βίλες κ.α. Σε όλα τα καταλύματα που αναφέρονται παρακάτω, μπορείτε να κάνετε γρήγορη και ασφαλή κράτηση.

Χρήσιμες Ιστοσελίδες


www.wikipedia.org - Παξοί Σελίδα στο Wikipedia
Paxi holidays - Σελίδα στα Αγγλικά για Παξοί
www.visitgreece.gr - Παξοί Σελίδα απο VisitGreece.gr

Νησια του Ιονιου