1. Ελληνικά Νησιά
  2. Κρήτη
  3. Χανιά

Διακοπές στα Χανιά - Κρήτη

Ο νομός Χανίων αποτελεί το δυτικότερο τμήμα της Κρήτης και καλύπτει περιοχή άνω των 2.300 τμ. Το μεγαλύτερο μέρος του νομού είναι ορεινό δημιουργώντας έτσι ένα μαγευτικό σκηνικό από βουνά και φαράγγια.

Χανιά - Κρήτη

Παντού στα Χανιά επικρατεί άγρια φυσικό τοπίο με πυκνή βλάστηση και πολλά γέρικα αλλά αγέρωχα δένδρα, όπως πεύκα και καστανιές ενώ στο βόρειο τμήμα του νομού απλώνεται μια ατέλειωτη πεδιάδα που περιβάλλεται από τα Λευκά Ορη και είναι τόσο εύφορη λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων της οροσειράς ώστε στην περιοχή να καλλιεργούνται πάνω από 17 εκατομμύρια ελαιόδενδρα και πορτοκαλιές.

Τα Χανιά είναι ένας μαγευτικός προορισμός διακοπών. Η παραδοσιακή πόλη των Χανίων, πρωτεύουσα του νομού και δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Κρήτης μετά το Ηράκλειο, καθώς και άλλα μικρότερα αλλά γραφικά χωριά διασκορπισμένα τριγύρω, έχουν να προσφέρουν πολλά στους επισκέπτες.

Η πόλη των Χανίων αποτελεί το εμπορικό και διοικητικό κέντρο της δυτικής περιοχής με σημαντική ιστορία η οποία ξεκινάει πολλά χρόνια πρίν. Τα Χανιά υπήρξαν πρωτεύουσα ολόκληρης της Κρήτης όσο το νησί ήταν αυτόνομο αλλά και κατά τα πρώτα χρόνια της ένωσής του με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η πόλη των Χανίων αποτελείται από δύο τμήματα – την Παλιά και τη Νέα Πόλη. Αν και διαφορετικές οι δύο περιοχές, συνδυάζουν άριστα την παράδοση με το μοντέρνο στυλ διατηρώντας ζωντανές όλες τις εποχές.

Τα Χανιά είναι πανέμορφα με παλιά Βενετσιάνικα σπιτάκια και παραδοσιακά κτίρια να υψώνονται στα στενά σοκάκια της Παλιάς Πόλης η οποία περιβάλλεται από το Ενετικό Κάστρο, ένα εντυπωσιακό κτίσμα που κατασκευάσθηκε κατά τον 15ο μ.Χ. αιώνα.

Διακοπές στα Χανιά

Ολόκληρη η πόλη των Χανίων με το γραφικό λιμανάκι, τον αγέρωχο Φάρο και τα στενά δρομάκια της προσφέρει ένα μοναδικό σκηνικό σαν να έχει βγεί από  πολύχρωμο κάρτ ποστάλ. Περπατώντας στα δρομάκια της πόλης και αγναντεύοντας τα παλιά Βενετσιάνικα κίρια θα μεταφερθείτε σε μια άλλη εποχή. Παντού υπάρχουν γραφικά ταβερνάκια, καφετέριες και μπαράκια για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το ποτό σας ή να δοκιμάσετε ένα νόστιμο γεύμα.

Τους καλοκαιρινούς μήνες θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα στις πανέμορφες παραλίες των Χανίων. Στα βόρεια του νομού θα βρείτε πολυσύχναστες, οργανωμένες παραλίες ενώ αν επιθυμείτε χαλάρωση και άγριο σκηνικό θα κατευθυνθείτε νότια και δυτικά όπου θα συναντήσετε μαγευτικές παρθένες αμμουδιές και γραφικούς ορμίσκους με κρυστάλλινα νερά.

Ο νομός Χανίων φημίζεται, επίσης για το ονομαστό Φαράγγι της Σαμαριάς το οποίοι θεωρείται μοναδικό φυσικό φαινόμενο και είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης. Χιλιάδες επισκέπτες ταξειδεύουν κάθε χρόνο στο νησί για το επισκεφθούν. Πολλές εκδρομές οργανώνονται το καλοκαίρι στην περιοχή και χρειάζονται περίπου 6 με 8 ώρες για να διασχίσει κάποιος το φαράγγι μήκους 18 χιλιομέτρων. Η διαδρομή θυμίζει ένα μικρό επίγειο παράδεισο με μοναδικές εναλλαγές τοπίων όπως βουνά, ρυάκια, άγρια ζώα και πλούσια βλάστηση. Η καλύτερη εποχή για περιήγηση στο φαράγγι είναι οι μήνες Μάϊος και Ιούνιος  πριν την έναρξη της μεγάλης καλοκαιρινής ζέστης.

Οποιος ταξειδέψει στην Κρήτη δεν θα πρέπει να παραλείψει να επισκεφθεί τα Χανιά. Η περιοχή διαθέτει λιμάνι αλλά και αεροδρόμιο με μεγάλη συχνότητα καθημερινών πτήσεων κυρίως το καλοκαίρι διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση το νομό αλλά και στις γύρω περιοχές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στα Χανιά Κρήτης, επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα όπου θα βρείτε πληροφορίες για ταξίδια, ξενοδοχεία και καταλύματα, διασκέδαση, δραστηριότητες, φωτογραφίες, τον καιρό και πολλά άλλα.


Χρήσιμες Ιστοσελίδες


www.wikipedia.org - Χανιά Σελίδα στο Wikipedia
Chania Crete - Σελίδα στα Αγγλικά για Χανιά
www.visitgreece.gr - Χανιά Σελίδα απο VisitGreece.gr

Κρητη