1. Ελληνικά Νησιά
  2. Κυκλάδες
  3. Ανάφη

Διακοπές στην Ανάφη

Η Ανάφη είναι ένα μικρό νησί που βρίσκεται στο νότιο άκρο των Κυκλάδων και με ιστορία που ξεκινάει από αρχαιοτάτων χρόνων.

Διακοπές στην Ανάφη

Πρόκειται για ένα γαλήνιο νησί με μοναδική ομορφιά, γι’αυτό, αν και δεν είναι πολύ ανεπτυγμένο τουριστικά, προσελκύει κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Το τοπίο που επικρατεί στην Ανάφη είναι πηγή έμπνευσης για κάθε ταξειδιώτη. Τα θολωτά  μονόχωρα σπιτάκια με τις στρογγυλές στέγες, διαφοροποιούνται από τα συνηθισμένα τετράγωνα ή τριγωνικά που συναντάμε σε άλλα κυκλαδίτικα νησιά, και σε συνδυασμό με τους γραφικούς ανεμόμυλους συνθέτουν σκηνές από παραμύθι που θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη σας.

Η πρωτεύουσα της Ανάφης είναι η Χώρα, χτισμένη αμφιθεατρικά στο σημείο όπου υπάρχουν σήμερα ερείπια του παλιού Ενετικού Κάστρου και σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων από τη Χώρα θα δείτε το μικρό γραφικό λιμανάκι του Αγίου Νικολάου.

Το νησί διαθέτει ενδιαφέροντα αξιοθέατα όπως είναι τα ερείπια της αρχαία πόλης στην κορυφή του λόφου Καστέλι τμήματα της οποίας σώζονται ακόμη και σήμερα, ερείπια του Ναού του θεού Απόλλωνα, οι παραδοσιακοί ανεμόμυλοι και δύο αξιόλογα μοναστήρια της Ζωοδόχου Πηγής και της Παναγίας της Καλαμιώτισσας το οποίο χρονολογείται περί το 1710 μ.Χ.

Στην Ανάφη υπάρχουν αρκετές παραλίες για να κολυμπήσετε οι οποίες είναι εύκολα προσβάσιμες όπως είναι το Κατσούνι, η Καταλιμάτσα, ο Εξω Ρούκουνας αλλά και άλλες πιο απόμερες όπου η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια ή με καϊκια που αποπλέουν από το λιμάνι.

Η Ανάφη έχει αρκετά καταλύματα για διαμονή, κυρίως ενοικιαζόμενα δωμάτια καθώς και παραδοσιακά ταβερνάκια όπου μπορείτε να γευτείτε τοπικές λιχουδιές. Αν προτιμήσετε την παραδοσιακή κουζίνα του νησιού σας προτείνουμε το στιφάδο και την αστακομακαρονάδα.

Η Ανάφη συνδέεται ακτοπλοϊκώς με το λιμάνι του Πειραιά και τη Σαντορίνη. Και μην ξεχνάτε, είναι ένα νησί που εγγυάται την ηρεμία των διακοπών σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στην Ανάφη, επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα όπου θα βρείτε πληροφορίες για ταξίδια, ξενοδοχεία και καταλύματα, διασκέδαση, δραστηριότητες, φωτογραφίες, τον καιρό και πολλά άλλα.


Ξενοδοχεία στην Ανάφη

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για την διαμονή σας στην Ανάφη όπως Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Διαμερίσματα, Στούντιος, Βίλες κ.α. Σε όλα τα καταλύματα που αναφέρονται παρακάτω, μπορείτε να κάνετε γρήγορη και ασφαλή κράτηση.Χρήσιμες Ιστοσελίδες


www.wikipedia.org - Ανάφη Σελίδα στο Wikipedia
Anafi holidays - Ιστοσελίδα στα Αγγλικά για Αμοργός
www.visitgreece.gr - Ανάφη Σελίδα απο VisitGreece.gr