1. Ελληνικά Νησιά
  2. Κυκλάδες
  3. Αντίπαρος

Διακοπές στην Αντίπαρο

Ενα νησί πολύ κοντά στην Πάρο, η Αντίπαρος με το παραμυθένιο φυσικό τοπίο, τα κατάλευκα σπιτάκια, τις κρυστάλλινες θάλασσες και τους ιστορικούς θησαυρούς της που ξεκινούν 5000 χρόνια πριν, αποτελεί έναν μικρό επίγειο παράδεισο ο οποίος, τα τελευταία χρόνια, προσελκύει πολλούς παραθεριστές.

Αντίπαρος - Κυκλάδες

Η πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα, ένα γραφικό ψαρολίμανο με πολύχρωμα ψαροκάϊκα, ταβερνάκια και φιλόξενους κατοίκους, ο πιο κατοικήσιμος οικισμός στην Αντίπαρο. Ο κεντρικός δρόμος απέναντι από την προβλήτα αποτελεί το εμπορικό κέντρο της περιοχής με πάμπολα μικρομάγαζα για τους ντόπιους και τους τουρίστες.

Στη Χώρα θα συναντήσετε γραφικά κάτασπρα σπιτάκια με λουλουδιασμένες αυλές και τα ερείπια του παλιού Ενετικού κάστρου το οποίο περικλείει τέσσερεις ιδιαίτερες εκκλησίες του Χριστού, του Αγίου Αντωνίου, του Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Νικολάου.

Η Αντίπαρος περιτριγυρίζεται από πολλές μικρές νησίδες που αξίζει να επισκεφθείτε. Προτείνουμε το νησάκι Δεσποτικό το οποίο αποτελεί χώρο μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας και στο οποίο μπορείτε να φτάσετε με καϊκια που αναχωρούν από το παραθαλάσσιο χωριό του Αγίου Γεωργίου στο νότιο τμήμα της Αντίπαρου.

Πρόσφατες αρχαιολογικές ανασκαφές έφεραν στο φώς  τάφους από την Πρωτοκυκλαδίτικη περίοδο ενώ άλλες ανασκαφές που έγιναν στη νησίδα Σαλιαγκό, στα βόρεια της Αντίπαρου, αποκάλυψαν ερείπια του αρχαιότερου οικισμού των Κυκλάδων από τη Νεολιθική εποχή.

Διακοπές στην Αντίπαρο

Το σπουδαιότερο αξιοθέατο του νησιού είναι το φημισμένο Σπήλαιο της  Αντιπάρου στο λόφο του Αγίου Ιωάννη το οποίο, εκτός από τη φυσική ομορφιά του, συνδέεται από αρχαιοτάτων χρόνων με την ιστορία της περιοχής. Στο εσωτερικό του μπορείτε να θαυμάσετε τους μοναδικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες καθώς και αξιόλογες τοιχογραφίες της Αρχαϊκής και Ρωμαϊκής εποχής.

Αν και μικρό νησί, η Αντίπαρος διαθέτει πολλές πανέμορφες παραλίες για τους λουόμενους όπως είναι το Σιφνέϊκο, οι Ψαραλυκές, ο Αη Γιώργης, το Λιβάδι και η Παραλία Διπλό.

Η Αντίπαρος έχει επαρκή τουριστική υποδομή με καταλύματα για άνετη διαμονή, καθώς και πολλά ταβερνάκια και καφετέριες για να ξαποστάσετε και να γευτείτε τις παραδοσιακές νοστιμιές του νησιού.

Το νησί συνδέεται ακτοπλοϊκώς με την Πάρο, με πλοία που αναχωρούν από το λιμάνι της Παροικιάς και της Πούντας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στην Αντίπαρο, επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα όπου θα βρείτε πληροφορίες για ταξίδια, ξενοδοχεία και καταλύματα, διασκέδαση, δραστηριότητες, φωτογραφίες, τον καιρό και πολλά άλλα.


Ξενοδοχεία Αντίπαρο

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για την διαμονή σας Αντίπαρο όπως Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Διαμερίσματα, Στούντιος, Βίλες κ.α. Σε όλα τα καταλύματα που αναφέρονται παρακάτω, μπορείτε να κάνετε γρήγορη και ασφαλή κράτηση.

Χρήσιμες Ιστοσελίδες


www.wikipedia.org - Αντίπαρος Σελίδα στο Wikipedia
Antiparos holidays - Ιστοσελίδα στα Αγγλικά για Αμοργός
www.visitgreece.gr - Αντίπαρος Σελίδα απο VisitGreece.gr