1. Ελληνικά Νησιά
  2. Κυκλάδες
  3. Δονούσα

Διακοπές στη Δονούσα

Ανάμεσα στη Νάξο και στην Αμοργό βρίσκεται ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών γνωστά ως οι "Μικρές Ανατολικές Κυκλάδες". Η Δονούσσα είναι το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος, ένας τόπος απίστευτης ηρεμίας ιδανικός προορισμός για χαλαρωτικές διακοπές.

Δονούσα - Κυκλάδες

Λόγω του μικρού  μεγέθους  του νησιού, ο επισκέπτης μπορεί να το διανύσει περπατώντας από τη μια άκρη του έως την άλλη, να απολαύσει το υπέροχο φυσικό σκηνικό και να εμπνευστεί από την πανοραμική θέα προς το καταγάλανο Αιγαίο.

Η Δονούσα είναι, επίσης, δημοφιλής σε όσους  διανύουν το Αιγαίο πέλαγος  με σκάφος ή ναυλώνουν γιώτ για τις διακοπές τους.

Η πρωτεύουσα του νησιού ονομάζεται Δονούσα και αποτελεί και το μοναδικό λιμάνι. Αν προχωρήσετε περίπου 10 χιλιόμετρα προς τα βόρεια της Καλοταρίτισσας θα συναντήσετε έναν μικρό οικισμό με μια πολύ γραφική παραλία για να απολαύσετε το κολύμπι σας.

Το νησί δεν διαθέτει ξενοδοχειακές μονάδες, υπάρχουν όμως αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια για διαμονή. Παρόλο που τα τελευταία χρόνια κτίζονται συνεχώς νέα τουριστικά καταλύματα, δεν είναι εύκολο να βρεί κάποιος διαθεσιμότητα κυρίως κατά την υψηλή καλοκαιρινή περίοδο.

Διακοπές στη Δονούσα

Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τη Δονούσσα το καλοκαίρι, και ειδικότερα τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα πρέπει να έχετε φροντίσει για την κράτησή σας αρκετά νωρίτερα.

Στο νησί υπάρχουν αρκετά παραδοσιακά ταβερνάκια όπου μπορείτε να ξαποστάσετε και να γευτείτε ντόπιες νοστιμιές  αλλά και ολόφρεσκα ψάρια.

Στη Δονούσσα σταματούν πλοία που αναχωρούν από  το λιμάνι του Πειραιά για κάποια νησιά των Κυκλάδων. Τους καλοκαιρινούς μήνες  το νησί έχει απευθείας τοπική σύνδεση με τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Αν επιθυμείτε να ξεκουραστείτε και να απομονωθείτε από την ένταση της πόλης διαλέξτε για διακοπές τη Δονούσσα. Να είστε βέβαιοι ότι θα βρεθείτε για λίγο στον παράδεισο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στη Δονούσα, επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα όπου θα βρείτε πληροφορίες για ταξίδια, ξενοδοχεία και καταλύματα, διασκέδαση, δραστηριότητες, φωτογραφίες, τον καιρό και πολλά άλλα.


Ξενοδοχεία στη Δονούσα

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για την διαμονή σας στη Δονούσα όπως Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Διαμερίσματα, Στούντιος, Βίλες κ.α. Σε όλα τα καταλύματα που αναφέρονται παρακάτω, μπορείτε να κάνετε γρήγορη και ασφαλή κράτηση.Χρήσιμες Ιστοσελίδες


www.wikipedia.org - Δονούσα Σελίδα στο Wikipedia
Donousa holidays - Ιστοσελίδα στα Αγγλικά για Δονούσα
www.visitgreece.gr - Δονούσα Σελίδα απο VisitGreece.gr