1. Ελληνικά Νησιά
  2. Κυκλάδες
  3. Κέα

Διακοπές στην Κέα

Η νήσος Κέα ή "Τζιά" όπως είναι γνωστή, βρίσκεται μόλις λίγα ναυτικά μίλια από το ακρωτήριο Σούνιο και είναι το πιο κοντινό, στην Αθήνα, νησί των Κυκλάδων.

Κέα - Κυκλάδες

Η Κέα έχει αρκετά πλούσια ιστορία η οποία ξεκινάει από αρχαιοτάτων χρόνων και ήταν γνωστή για την παραγωγή του χαλκού και την ανάπτυξη της μεταλλουργίας στο νησί.

Είναι ένα πολύ δημοφιλές νησί για καλοκαιρινές διακοπές και, λόγω της μικρής απόστασης από την Αθήνα, προσφέρεται για εξορμήσεις τα σαββατοκύριακα. Προσελκύει πολλούς  ταξειδιώτες  όλο το χρόνο οι οποίοι έχουν την ευκαιρία, συγχρόνως με το ταξείδι τους, να επισκεφτούν το λιμάνι του Λαυρίου από το οποίο αναχωρούν τα πλοία για την Τζιά.

Στην Κέα υπάρχουν διάσπαρτα πολλά αξιόλογα βυζαντινά μοναστήρια για να επισκεφθείτε αλλά και πολλά ενδιαφέροντα αρχαιολογικά και μεσαιωνικά ευρήματα που φυλάσσονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού.

Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα ή "Ιουλίς" η οποία είναι κτισμένη αμφιθεατρικά στη θέση της αρχαίας πόλης και φέρει όλα τα χαρακτηριστικά της Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. 

Σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τη Χώρα βρίσκεται η Κορησσία, το κύριο λιμάνι του νησιού αλλά και το βασικότερο τουριστικό θέρετρο το οποίο προσφέρεται για περιπάτους κοντά στη θάλασσα.

Αλλα γραφικά χωριά και οικισμοί του νησιού είναι ο Οτζιάς, η Ποίσσες και το Βουρκάρι, ένα απάνεμο ψαροχώρι το οποίο υποδέχεται τους επισκέπτες που καταφθάνουν στην Κέα με σκάφη είτε για εκδρομή τα σαββατοκύριακα, είτε σταθμεύοντας ερχόμενοι από τα γύρω νησιά.

Διακοπές στην Κέα

Παραθεριστικός οικισμός με υπέροχες αμμουδιές είναι και ο Κούνδουρος, στο νότιο τμήμα της Κέας όπου συναντάει κανείς πολυτελή ξενοδοχεία και εξοχικές επαύλεις  διάσημων ελλήνων και ξένων παραθεριστών.

Μην παραλείψετε, τέλος να επισκεφθείτε τον μικρό οικισμό Ποίσσες με μία από τις ομορφότερες αμμουδιές του νησιού, ο οποίος είναι κτισμένος στην περιοχή όπου αναπτύχθηκε η αρχαία πόλη Ποιήεσσα κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα.

Στο νησί υπάρχουν πολλές γραφικές παραλίες και όρμοι για κολύμπι όλες πεντακάθαρες και με κρυστάλλινα νερά όπως είναι το Γιαλισκάρι, οι τρείς Αμμουδιές, τα Ξύλα κ.α.

Η Κέα διαθέτει άριστη τουριστική υποδομή με μεγάλη ποικιλία καταλυμάτων για κάθε είδους διαμονή. Στο νησί θα βρείτε, επίσης, πολλά εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και μπαράκια για μια ήσυχη αλλά και έντονη διασκέδαση.

Η πρόσβαση στο νησί γίνεται ακτοπλοϊκώς με πλοία που αναχωρούν από το λιμάνι του Λαυρίου. Επισκεφθείτε την Τζιά έστω και για ένα Σαββατοκύριακο και θα αισθανθείτε ένα ολόκληρο ταξίδι τουριστικών απολαύσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στην Κέα, επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα όπου θα βρείτε πληροφορίες για ταξίδια, ξενοδοχεία και καταλύματα, διασκέδαση, δραστηριότητες, φωτογραφίες, τον καιρό και πολλά άλλα.


Ξενοδοχεία στην Κέα

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για την διαμονή σας στην Κέα όπως Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Διαμερίσματα, Στούντιος, Βίλες κ.α. Σε όλα τα καταλύματα που αναφέρονται παρακάτω, μπορείτε να κάνετε γρήγορη και ασφαλή κράτηση.

Χρήσιμες Ιστοσελίδες


www.wikipedia.org - Κέα Σελίδα στο Wikipedia
Kea holidays - Ιστοσελίδα στα Αγγλικά για Κέα
www.visitgreece.gr - Κέα Σελίδα απο VisitGreece.gr