1. Ελληνικά Νησιά
  2. Κυκλάδες
  3. Κουφονήσια

Διακοπές στα Κουφονήσια

Τα Κουφονήσια ανήκουν στις Μικρές Ανατολικές Κυκλάδες και βρίσκονται ανάμεσα στη Νάξο και στην Αμοργό. Είναι ένα αραιοκατοικημένο σύμπλεγμα νησιών μοναδικής ομορφιάς και γοητείας.

Κουφονήσια - Κυκλάδες

Τα Κουφονήσια αποτελούνται από τρία κύρια νησιά: Τα "Ανω Κουφονήσια", τα "Κάτω Κουφονήσια" και το νησάκι "Κέρος".

Τα Ανω Κουφονήσια είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά και προσφέρει στον επισκέπτη αρκετές  επιλογές τουριστικών καταλυμάτων όπως ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Το μικρότερο από τα νησιά το Κάτω Κουφονήσι είναι σχεδόν έρημο  βρίσκεται στα νοτιοδυτικά και σε απόσταση 4 μίλια  από τη Νάξο.

Οι πιο πολυσύχναστες παραλίες βρίσκονται στα Ανω Κουφονήσια και είναι η παραλία Χαροκόπου δίπλα από το πανέμορφο λιμάνι του νησιού και η Πλατιά Πούντα ή Ιταλίδα.

Παρόλο που ορισμένες από τις παραλίες είναι δύσκολα προσβάσιμες, οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν ένα μικρό σκάφος από το λιμάνι για να κάνουν το γύρω του νησιού ανακαλύπτοντας έτσι ειδυλλιακούς απομονωμένους κολπίσκους για κολύμπι.

Διακοπές στα Κουφονήσια

Στα Κουφονήσια υπάρχουν αρκετά παραδοσιακά ταβερνάκια, καφετέριες και μπαράκια όπου μπορεί κάποιος να γευτεί ντόπιες νοστιμιές, να απολαύσει ένα δροσιστικό ποτό και να χαλαρώσει στη ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα του νησιού.

Τα Κουφονήσια συνδέονται ακτοπλοϊκώς με το λιμάνι του Πειραιά και με τη γειτονική Νάξο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στα Κουφονήσια, επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα όπου θα βρείτε πληροφορίες για ταξίδια, ξενοδοχεία και καταλύματα, διασκέδαση, δραστηριότητες, φωτογραφίες, τον καιρό και πολλά άλλα.


Ξενοδοχεία στα Κουφονήσια

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για την διαμονή σας στα Κουφονήσια όπως Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Διαμερίσματα, Στούντιος, Βίλες κ.α. Σε όλα τα καταλύματα που αναφέρονται παρακάτω, μπορείτε να κάνετε γρήγορη και ασφαλή κράτηση.

Χρήσιμες Ιστοσελίδες


www.wikipedia.org - Κουφονήσια Σελίδα στο Wikipedia
Koufonisia holidays - Ιστοσελίδα στα Αγγλικά για Κουφονήσια
www.visitgreece.gr - Κουφονήσια Σελίδα απο VisitGreece.gr

Image 2 By Yanni Haviaras (Own work) [CC BY-SA 3.0 us or CC BY 2.0], via Wikimedia Commons