1. Ελληνικά Νησιά
  2. Κυκλάδες
  3. Σύρος

Διακοπές στη Σύρο

Η Σύρος είναι η πρωτεύουσα των Κυκλάδων κα ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για Ελληνες και ξένους παραθεριστές.

Σύρος - Κυκλάδες

Μετά την Ελληνική επανάσταση κατά των Τούρκων, το νησί γνώρισε ραγδαία οικονομική άνθηση καθώς υπήρξε το μεγαλύτερο λιμάνι του νεοσύστατου ελληνικού κράτους πριν την ανάπτυξη του λιμένα του Πειραιά στην Αθήνα.

Σαν μεγάλο ναυτικό και εμπορικό κέντρο, η Σύρος είχε να επιδείξει τεράστιο πλούτο και μεγαλείο το οποίο εκφράζεται στα εντυπωσιακά νεοκλασσικά κτίρια, στα αρχοντικά αλλά και στις πλατείες του νησιού. Χαρακτηριστικό δείγμα της νεοκλασσικής αρχιτεκτονικής είναι το κτίριο του Δημαρχείου που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Σύρου την Ερμούπολη και κατασκευάστηκε από τον Γερμανό αρχιτέκτονα Ernest Ciller.

Στη Σύρο ο επισκέπτης θα βρεί τη γαλήνη αλλά και τη διασκέδαση, απολαμβάνοντας συγχρόνως μια πολύ άνετη διαμονή με άριστα οργανωμένες παροχές.

Διακοπές στη Σύρο

Στο νησί υπάρχει μεγάλη ποικιλία τουριστικών καταλυμάτων όπως ξενοδοχεία, βίλλες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα καθώς και πολλά εστιατόρια, καφετέριες και μπαράκια για να διασκεδάσετε μέχρι πρωϊας. Οσοι θέλετε να δοκιμάσετε την τύχη σας, επισκεφθείτε το περιβόητο καζίνο του νησιού.

Για κολύμπι και θαλάσσια σπόρ διαλέξτε ανάμεσα στις πανέμορφες πεντακάθαρες παραλίες που απλώνονται ολόγυρα, όπως είναι η Γαλησσά, ο Αρμεός, ο Μέγας Γιαλός, η Λία, το Κίνι, ο Κόμιτος κ.α.

Η Σύρος συνδέεται ακτοπλοϊκώς με τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας και αεροπορικώς με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας εξυπηρετώντας συγχρόνως και πτήσεις charter από όλη την Ευρώπη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στην Σύρο, επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα όπου θα βρείτε πληροφορίες για ταξίδια, ξενοδοχεία και καταλύματα, διασκέδαση, δραστηριότητες, φωτογραφίες, τον καιρό και πολλά άλλα.


Ξενοδοχεία στη Σύρο

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για την διαμονή σας στη Σύρο όπως Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Διαμερίσματα, Στούντιος, Βίλες κ.α. Σε όλα τα καταλύματα που αναφέρονται παρακάτω, μπορείτε να κάνετε γρήγορη και ασφαλή κράτηση.

Χρήσιμες Ιστοσελίδες


www.wikipedia.org - Σύρος Σελίδα στο Wikipedia
Syros holidays - Ιστοσελίδα στα Αγγλικά για Σύρος
www.visitgreece.gr - Σύρος Σελίδα απο VisitGreece.gr