1. Ελληνικά Νησιά
  2. Κυκλάδες
  3. Φολέγανδρος

Διακοπές στη Φολέγανδρο

Η Φολέγανδρος είναι ένα πανέμορφο νησί που βρίσκεται στο κέντρο των Κυκλάδων και προσελκύει κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Φολέγανδρος - Κυκλάδες

Πρόκειται για ένα πολύ γραφικό νησί όπου οι χαρακτηριστικοί ανεμόμυλοι της περιοχής σε συνδυασμό με τα κυκλαδίτικα σπιτάκια και το γαλάζιο του Αιγαίου, συνθέτουν ένα απίστευτα μαγευτικό σκηνικό.

Το λιμάνι του νησιού είναι το Καραβοστάσι, ένα από τα πιο τουριστικά θέρετρα της Φολεγάνδρου ενώ πρωτεύουσα είναι η Χώρα που απέχει περίπου 3 χλμ. από το λιμάνι και φιλοξενεί τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου του νησιού.

Στη Φολέγανδρο υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα χωριά για να επισκεφθείτε όπως το παραδοσιακό χωριό Ανω Μεριά, στο βόρειο τμήμα του νησιού, το οποίο προσφέρει μια ήρεμη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα αλλά και όλες τις προϋποθέσεις για πεζοπορία και εξερεύνηση.

Διακοπές στη Φολέγανδρο

Στο νησί θα βρείτε επίσης πανέμορφες παραλίες για κολύμπι όπως η Αγάλη, το Καραβοστάσι, το Λατινάκι, το Πουντάκι και πολλές άλλες στις οποίες όμως η πρόσβαση γίνεται με καϊκια που αναχωρούν από το λιμάνι.

Η Φολέγανδρος διαθέτει πολλά τουριστικά καταλύματα για διαμονή, όπως ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, όλα πλήρως εξοπλισμένα αλλά και αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες.

Μπορείτε να ψυχαγωγηθείτε στα μπαράκια του νησιού, να δοκιμάσετε ντόπιες λιχουδιές στα παραδοσιακά ταβερνάκια ή να απολαύσετε τον καφέ σας στα διάφορα καφέ που υπάρχουν τριγύρω.

Η Φολέγανδρος έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά αλλά και με ορισμένα νησιά των Κυκλάδων όπως η Μήλος και η Σαντορίνη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στη Φολέγανδρο, επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα όπου θα βρείτε πληροφορίες για ταξίδια, ξενοδοχεία και καταλύματα, διασκέδαση, δραστηριότητες, φωτογραφίες, τον καιρό και πολλά άλλα.


Ξενοδοχεία στη Φολέγανδρο

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για την διαμονή σας στη Φολέγανδρο όπως Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Διαμερίσματα, Στούντιος, Βίλες κ.α. Σε όλα τα καταλύματα που αναφέρονται παρακάτω, μπορείτε να κάνετε γρήγορη και ασφαλή κράτηση.Χρήσιμες Ιστοσελίδες


www.wikipedia.org - Φολέγανδρος Σελίδα στο Wikipedia
Folegandros holidays - Ιστοσελίδα στα Αγγλικά για Φολέγανδρος
www.visitgreece.gr - Φολέγανδρος Σελίδα απο VisitGreece.gr