1. Ελληνικά Νησιά
  2. Σποράδες
  3. Αλόννησος

Διακοπές στην Αλόννησο

Το γοητευτικό νησί Αλόνησσος το οποίο βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα των Σποράδων, είναι μια περιοχή απίστευτης φυσικής ομορφιάς, ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν τη χαλάρωση αλλά και την περιπέτεια.

Αλόννησος - Σποράδες

Η πλούσια βλάστηση που επικρατεί παντού και οι γραφικές, παρθένες παραλίες του μετατρέπουν το νησί σε έναν πραγματικό επίγειο παράδεισο. Κατά καιρούς η Αλόνησσος είχε διάφορες ονομασίες όπως Ικος, Ευώνυμος, Λιοδρομία και Χιλοδρομία.

Το νησί έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην Ελληνική ιστορία, ιδιαίτερα στους τομείς της ναυτιλίας, της ναυπηγικής, της οινοποιϊας και της κεραμεικής τέχνης.

Το εύφορο έδαφος του νησιού βοήθησε σημαντικά στην καλλιέργεια φυτών και βοτάνων που χρησιμοποιήθηκαν για θεραπευτικούς σκοπούς συντελώντας, με τον τρόπο αυτό, στην ανάπτυξης της ιατρικής και στην ίδρυση της "Εθνικής Ακαδημίας Κλασσικής Ομοιοπαθητικής".

Διακοπές στην Αλόννησο

Στην Αλόνησσο, το έτος 1986, αναπτύχθηκε και το πρώτο θαλάσσιο ελληνικό πάρκο, ενώ στα καταγάλανα νερά της κατοικοεδρεύει το φημισμένο είδος φώκιας "Μονάχους-Μονάχους".

Στο νησί  υπάρχει επίσης, μεγάλη ποικιλία φυτών, πτηνών και ζώων, όπως γεράκια, γλάροι και το άγριο είδος τράγου που ονομάζεται "Γιούρα" και το οποίο θεωρείται ότι έχει σχέση με τα γνωστά αγριοκάτσικα "Κρί-Κρί" της Κρήτης.

Η Χώρα είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Αξίζει να την επισκεφθείτε για να θαυμάσετε το εντυπωσιακό κάστρο που δεσπόζει στην κορυφή του λόφου και το οποίο, κατά τον Μεσαίωνα, προστάτευε τη Χώρα από τις εχθρικές επιδρομές, αλλά και για να απολαύσετε ένα πραγματικά θεαματικό ηλιοβασίλεμα.

Στην Αλόνησσο υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα σημεία για τον επισκέπτη. Οι πανέμορφες παραλίες του νησιού σε συνδυασμό με το μαγευτικό φυσικό τοπίο της περιοχής αφήνουν αξέχαστες αναμνήσεις για όσους την επισκέπτονται.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στην Αλόννησο, επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα όπου θα βρείτε πληροφορίες για ταξίδια, ξενοδοχεία και καταλύματα, διασκέδαση, δραστηριότητες, φωτογραφίες, τον καιρό και πολλά άλλα.


Ξενοδοχεία στην Αλόννησο

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για την διαμονή σας στην Αλόννησο όπως, Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Διαμερίσματα, Στούντιος, Βίλες κ.α. Σε όλα τα καταλύματα που αναφέρονται παρακάτω, μπορείτε να κάνετε γρήγορη και ασφαλή κράτηση.

Χρήσιμες Ιστοσελίδες


www.wikipedia.org - Αλόννησος Σελίδα στο Wikipedia
Alonissos holidays - Σελίδα στα Αγγλικά για Αλόννησος
www.visitgreece.gr - Αλόννησος Σελίδα απο VisitGreece.gr

Νησια των Σποραδων