1. Ελληνικά Νησιά
  2. Σποράδες
  3. Σκιάθος

Διακοπές στη Σκιάθο

Η πανέμορφη Σκιάθος, το ανατολικότερο νησί των Σποράδων, ανοίκει στο Δήμο Μαγνησίας και συνορεύει με τη χερσόνησο του Πηλίου και τις ανατολικές ακτές του νομού.

Σκιάθος - Σποράδες

Η Σκιάθος είναι ιδανικός προορισμός για όσους επιθυμούν χαλάρωση αλλά και μαγευτικές διακοπές σε ένα μοναδικό ελληνικό νησί. Εχει σύνδεση με το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου στη Φθιώτιδα της Κεντρικής Ελλάδας από όπου καθημερινά αναχωρούν πλοία για το νησί.

Η Σκιάθος διαθέτει, επίσης, αεροδρόμιο το οποίο δέχεται εγχώριες και διεθνείς πτήσεις, παρέχοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα απευθείας άφιξης από τη χώρα τους στο νησί.

Μόλις φτάσετε στη Σκιάθο, το πρώτο πράγμα που θα σας εντυπωσιάσει είναι η πυκνή, πολύχρωμη βλάστηση που επικρατεί παντού. Ο τέλειος συνδυασμός του "μπλέ" της θάλασσας με το "πράσινο" της φύσης δημιουργεί ένα μοναδικό μαγευτικό σκηνικό.

Οι παραλίες της Σκιάθου θεωρούνται από τις  ομορφότερες της Ελλάδος. Τους καλοκαιρινούς μήνες οι τουρίστες μπορούν να ξαπλώσουν στις χρυσαφένιες, απαλές αμμουδιές και να απολαύσουν το υπέροχο γαλάζιο της θάλασσας.

Διακοπές στη Σκιάθο

Ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού είναι η Μεγάλη Αμμος, η Καναπίτσα και τα Λαλάρια καλυμμένες με κάτασπρα, μαργαριταρένια βότσαλα.

Στη Σκιάθο βρίσκονται δύο πανέμορφες λίμνες μεγάλης οικολογικής σημασίας για την πανίδα της περιοχής. Η μία βρίσκεται στον Αγιο Γεώργιο, κοντά στη Χώρα και η άλλη βρίσκεται στη Στοφυλιά κοντά στην πανέμορφη παραλία της Καναπίτσας.

Στη Σκιάθο υπάρχουν, επίσης, πολλά αξιόλογα μοναστήρια και εκκλησίες που αξίζει να επισκεφθείτε για να θαυμάσετε τις ανεκτίμητης αξίας εικόνες, αγιογραφίες και άλλα θρησκευτικά έργα. Αξιόλογο αξιοθέατο του νησιού είναι το Κάστρο, το οποίο δεσπόζει στην παλιά πόλη του νησιού.

Πρόκειται για ένα  εντυπωσιακό κτίσμα το οποίο κατασκευάστηκε το 1538 για να προστατεύει την πόλη από τις επιδρομές των πειρατών και των Τούρκων.

Η Σκιάθος αποτελεί ιδανικό προορισμό για παρέες και οικογένειες. Τα παιδιά μπορούν να παίξουν στις παραλίες ενώ οι ενήλικες μπορούν να απολαύσουν ατέλειωτους περιπάτους και να χαλαρώσουν στη μαγεία της φύσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στη Σκιάθο, επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα όπου θα βρείτε πληροφορίες για ταξίδια, ξενοδοχεία και καταλύματα, διασκέδαση, δραστηριότητες, φωτογραφίες, τον καιρό και πολλά άλλα.


Ξενοδοχεία στη Σκιάθο

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για την διαμονή σας στη Σκιάθο όπως, Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Διαμερίσματα, Στούντιος, Βίλες κ.α. Σε όλα τα καταλύματα που αναφέρονται παρακάτω, μπορείτε να κάνετε γρήγορη και ασφαλή κράτηση.

Χρήσιμες Ιστοσελίδες


www.wikipedia.org - Σκιάθος Σελίδα στο Wikipedia
Skiathos holidays - Σελίδα στα Αγγλικά για Σκιάθος
www.visitgreece.gr - Σκιάθος Σελίδα απο VisitGreece.gr

Νησια των Σποραδων