1. Ελληνικά Νησιά
  2. Σποράδες
  3. Σκύρος

Διακοπές στη Σκύρο

Η Σκύρος είναι το λιγότερο γνωστό νησί των Σποράδων και βρίσκεται στο βορειοανατολικό σημείο της Εύβοιας.

Σκύρος - Σποράδες

Ενώ τα υπόλοιπα τρία νησιά που αποτελούν το σύμπλεγμα των Σποράδων, η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Αλόνησσος, βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, η Σκύρος φαίνεται να είναι η πιο απομονωμένη προς τα νότια.

Η Σκύρος είναι ένα απλό, παραδοσιακό νησάκι το οποίο επισκέπτονται πολύ ταξειδιώτες από την Ελλάδα για να απολαύσουν ήρεμες διακοπές σε ένα φιλικό και ζεστό περιβάλλον.

Όπως σε όλες τις Σποράδες, έτσι και στη Σκύρο, παντού επικρατεί πλούσια βλάστηση και ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο. Οι ήσυχες, γραφικές παραλίες του νησιού είναι ιδανικές για όσους επιθυμούν να χαλαρώσουν και να "ξεκουρδίσουν" από το άγχος της πόλης.

Η νήσος Σκύρος μέχρι σήμερα μπορεί να θεωρηθεί "παρθένο νησί" ως προς την πολυκοσμία και την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα γι’αυτό όταν την επισκέπτεται κανείς νομίζει ότι ο χρόνος έχει σταματήσει!!

Η Πόλη της Σκύρου είναι πανέμορφη με τα γραφικά σοκάκια της και τα κατάλευκα σπιτάκια της διάσπαρτα στο νησί, δημιουργώντας ένα σκηνικό έμπνευσης για τον επισκέπτη.

Στη Σκύρο υπάρχουν αρκετά γραφικά χωριά  για να επισκεφθείτε, ίσως όχι τόσα πολλά όπως στις υπόλοιπες Σποράδες, τα οποία όμως είναι πολύ ενδιαφέροντα.

Διακοπές στη Σκύρο

Αξίζει πραγματικά να επισκεφθείτε  τα διάφορα σημεία του νησιού όπου μπορείτε να περπατήσετε στα δρομάκια και να θαυμάσετε τη μοναδική θέα προς το υπέροχο γαλάζιο του Αιγαίου Πελάγους.

Το νότιο τμήμα του νησιού είναι αραιοκατοικημένο γι’άυτό δεν διαθέτει πολλά καταλύματα και εγχώριες υπηρεσίες. Το μεγαλύτερο μέρος των τουριστών προτιμάει να διαμείνει στα βόρεια του νησιού από όπου μπορεί να ξεκινήσει τις περιηγήσεις και την εξερεύνηση της υπόλοιπης Σκύρου.

Οσοι λατρεύουν τον ήλιο και τη θάλασσα, στη Σκύρο έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλές παρθένες παραλίες που απλώνονται σε όλο το νησί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στη Σκύρο, επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα όπου θα βρείτε πληροφορίες για ταξίδια, ξενοδοχεία και καταλύματα, διασκέδαση, δραστηριότητες, φωτογραφίες, τον καιρό και πολλά άλλα.


Ξενοδοχεία στη Σκύρο

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για την διαμονή σας στη Σκύρο όπως, Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Διαμερίσματα, Στούντιος, Βίλες κ.α. Σε όλα τα καταλύματα που αναφέρονται παρακάτω, μπορείτε να κάνετε γρήγορη και ασφαλή κράτηση.

Χρήσιμες Ιστοσελίδες


www.aroundskyros.gr - Ταξιδιωτικός Οδηγός για Σκύρος
www.wikipedia.org - Σκύρος Σελίδα στο Wikipedia
Skyros Holidays - Ιστοσελίδα στα Αγγλικά για Σκύρος
www.visitgreece.gr - Σκύρος Σελίδα απο VisitGreece.gr

Νησια των Σποραδων