Τα νησιά του Αργοσαρωνικού


Τα νησιά του Αργοσαρωνικού Κόλπου βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την Αθήνα και αποτελούνται από την Αίγινα, την Υδρα, το Αγκίστρι, τις Σπέτσες, τη Σαλαμίνα, τον Πόρο και τα Μέθανα.

Όλα τα νησιά έχουν συχνή και καθημερινή σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά προσφέροντας, έτσι, τη δυνατότητα στους επισκέπτες να πραγματοποιήσουν εκδρομές και τα σαββατοκύριακα.

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού

Η Αίγινα απέχει μόλις 1½ ώρα από τον Πειραιά και προσελκύει πολλούς επισκέπτες οι οποίοι καταφθάνουν ακόμη και για μονοήμερη εκδρομή. Διαθέτει πολλές ψαροταβέρνες, μπάρ, καφετέριες, γραφικές παραλίες και προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές.

Τα Μέθανα συνδέονται με μια στενή λωρίδα ξηράς με την Αργολίδα και προσφέονται για ήρεμες διακοπές τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ένα άλλο ήσυχο νησί που βρίσκεται κοντά στην Πελοπόννησο είναι ο Πόρος. Το μικρό ψαροχώρι του Γαλατά με τις όμορφες αμμώδεις παραλίες, το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής και το μαγευτικό λεμονοδάσος δημιουργούν στο νησί ένα ήρεμο σκηνικό για χαλαρωτικές και ξέγνοιαστες διακοπές.

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού

Στις Σπέτσες τα παραδοσιακά νεοκλασσικά κτίρια θα σας μεταφέρουν νοερά στα παλιά χρόνια της ιστορίας του νησιού. Τα καταπράσινα λοφάκια του νησιού και τα πανύψηλα πεύκα που απλώνονται παντού προσελκύουν όσους επισκέπτες αγαπούν την περιήγηση.

Η Υδρα είναι ένα νησί μοναδικής ομορφιάς που θα πρέπει να επισκεφτεί κάθε ταξειδιώτης. Διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων. Περπατώντας στην Υδρα μπορείτε να θαυμάσετε τα παραδοσιακά κτίρια του νησιού το οποίο είναι ιδανικός προορισμός για απόδραση από το καθημερινό άγχος της πόλης.

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού προσελκύουν εκατοντάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Λόγω της μικρής απόστασής τους από το λιμάνι του Πειραιά είναι ιδανικά για όσους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μονοήμερες εκδρομές, μικρά ταξειδάκια τα σαββατοκύρια ή διακοπές περισσότερων ημερών.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε περισσότερα του ενός νησιά καθ’ότι κάποια έχουν μεταξύ τους σύνδεση.

Αγκίστρι
Το Αγκίστρι είναι μικρό αλλά πανέμορφο νησί του Σαρωνικού πολύ κοντά στην Αίγινα. Έχει πλούσια φυσική ......
Αίγινα
Η Αίγινα είναι το μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού και προσελκύει επισκέπτες όλο το χρόνο. Έχοντας εύκολη ......
Μέθανα
Η Ύδρα είναι μικρό αλλά πανέμορφο νησί του Σαρωνικού, πασίγνωστό για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ......
Πόρος
Τα Μέθανα είναι μια μικρή χερσόνησος της Πελοποννήσου με την οποία ενώνεται μέσω ενός ισθμού το γνωστό ......
Σπέτσες
Ο Πόρος είναι από τα πιο γνωστά νησιά του Σαρωνικού και είναι νησί με ιδιαίτερη ομορφιά και μαγεία ......
Ύδρα
Πολύ κοντά στα παράλια της Πελοποννήσου, οι Σπέτσες είναι νησί γνωστό για την ομορφιά και τη γραφικότητα του ......