Διακοπές στα Μέθανα


Τα Μέθανα ανήκουν στα νησιά του Αργοσαρωνικού και αποτελούνι μία χερσόνησο που συνδέεται με την περιοχή της Αργολίδας στην Πελοπόννησο με μια στενή λωρίδα γής που λέγεται "Στενό".

Methana Island - Greece

Πρόκειται για έναν δημοφιλή προορισμό για τους έλληνες προσφέροντάς τους όμορφες και ήρεμες διακοπές. Τα Μέθανα αποτελούν μία ηφαιστειογενή χερσόννησο με φυσικές πηγές και πανέμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά.

Η πρωτεύουσα των Μεθάνων είναι η Χώρα, μια πραγματικά πανέμορφη πόλη. Εκτός από τη Χώρα, η χερσόννησος περιβάλλεται από μικρά γραφικά χωριουδάκια όπως η Μουνουπίτσα, το Βαθύ, τα Παλιά Λουτρά, η Κυψέλη, ο Αγιος Θεόδωρος, ο Αγιος Νικόλαος και το Μεγαλοχώρι.

Όλα τα παραπάνω χωριά συμπληρώνουν το μαγευτικό φυσικό σκηνικό των Μεθάνων, καθιστώντας έτσι το νησί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές αλλά και για σύντομα διαστήματα χαλάρωσης τα σαββατοκύριακα.

Μία ακόμη γνωστή περιοχή στα Μέθανα είναι το χωριό Δριτσάϊκα από όπου μπορείτε να απολαύσετε τη μαγευτική θέα στο Σαρωνικό Κόλπο.

Οσοι λατρεύουν τη θάλασσα προτείνουμε την παραλία Αλμυρά που είναι η πιο φημισμένη του νησιού.

Διακοπές στα Μέθανα

Τους καλοκαιρινούς μήνες η παραλία αυτή σφύζει από κόσμο που καταφθάνει για να απολαύσει τα κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά της θάλασσας.

Συνεχίζοντας τη διαδρομή από την παραλία, φθάνετε στη "Σπηλιά των Περιστεριών", η οποία ανακαλύφθηκε τυχαία από τους ντόπιους, το 1973. Το Βαθύ είναι ένα ακόμη χωριό στα Μέθανα που αξίζει να το επισκεφθείτε για να ανεβείτε μέχρι τον κρατήρα του ηφαιστείου που ονομάζεται Καμένη.

Τα Μέθανα φημίζονται και για τις θερμές ιαματικές πηγές τους που αναβλύζουν στην περιοχή της Βρωμολίμνης. Κάθε χρόνο στο νησί καταφθάνουν άτομα με ρευματικές και δερματικές παθήσεις για να κολυμπήσουν στα ιαματικά νερά και να θεραπευθούν.

Τα Μέθανα είναι πράγματι ιδανικά για μοναδικές και ήρεμες διακοπές για κάθε είδους επισκέπτη κάτι που ενισχύεται ακόμη περισσότερο λόγω της πολύ εύκολης πρόσβασης προς το νησί από τον Πειραιά και την Αργολίδα στην Πελοπόννησο.

Διαμονή και Ξενοδοχεία

Στα Μέθανα θα μπορέσετε να βρείτε διαμονή όλων των τύπων και κατηγοριών , σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, στούντιος, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.α. σε δημοφιλείς και πανέμορφους προορισμούς του νησιού. Οτιδήποτε τύπο διαμονής αναζητάτε θα βρείτε αυτό που επιθυμείτε και σας ταιριάζει.

Αν επιθυμείτε να δείτε κάποια από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία, πηγαίνετε στην σελίδα μας Διαμονή στα Μέθανα όπου θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση.


Booking.com

Χάρτης

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα με τον χάρτη για να φορτώσετε τον χάρτη της Google

Click to Activate Map

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Παρακάτω θα βρείτε τα χρήσιμα τηλέφωνα για τα Μέθανα.

Κωδικός περιοχής: 22980
Ιατρικό κέντρο: 22980 92222
Αστυνομία: 22980 92370
Λιμεναρχείο: 22980 92279

Χρήσιμες Ιστοσελίδες

www.wikipedia.org - Μέθανα Σελίδα στο Wikipedia
Methana holidays - Σελίδα στα Αγγλικά για Μέθανα
www.visitgreece.gr - Μέθανα Σελίδα απο VisitGreece.gr