Τα νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου


Τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου αποτελούνται από τα νησιά Σάμο, Χίο, Ικαρία, Φούρνους, Οινούσσες, Ψαρά, Λέσβο, Αγιο Ευστράτιο και Λήμνο. Στο σύμπλεγμα αυτό συμπεριλαμβάνεται και η Θάσος η οποία από γεωγραφική άποψη αποτελεί τμήμα της Ανατολικής Μακεδονία της Νοτίου Ελλάδας.

Τα νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου

Το πανέμορφο φυσικό σκηνικό, τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά, τα παραδοσιακά χωριά με τα πέτρινα σπιτάκια, η πυκνή βλάστηση και τα δάση με τις γάργαρες πηγές, μεταμορφώνουν όλα τα νησιά του βορειοανατολικού αιγαίου στους πιο ιδανικούς προορισμούς για ήρεμες και χαλαρωτικές διακοπές ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς ταξειδιώτες.

Οι πανέμορφες δαντελωτές παραλίες με τις καθαρές θάλασσες, η φιλοξενία των κατοίκων αλλά και το μαγευτικό φυσικό τοπίο θα σας προσφέρουν ατέλειωτες αναμνήσεις και αξέχαστες στιγμές. Μπορείτε να επισκεφθείτε αρχαιολογικά μουσεία, κάστρα, μοναστήρια και παρεκκλήσια που θα σας γυρίσουν πίσω σε παλιές μαγευτικές εποχές.

Τα νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου

Ας σημειωθεί ότι τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου απετέλεσαν το κατώφλι της ένωσης του Μικρασιατικού ελληνισμού και της Ελλάδας. Η ιστορία ξεκινάει αιώνες πίσω τότε που τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου αποτελούσαν το κέντρο της οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης.

Τα νησιά Θάσος και Σαμοθράκη, αν και ανήκουν γεωγραφικά κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, ενισχύουν την ομορφιά του τοπίου με τις ιδιαιτερότητές τους.

Η νήσος Χίος είναι ένα πολύ δημοφιλές νησί στο οποίο καταφθάνουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο για να απολαύσουν αυθεντικές ελληνικές διακοπές.

Η Σάμος, επίσης, είναι ένας προορισμός ιδανικός για όλο το χρόνο. Διαθέτει πολλές ενδιαφέρουσες περιοχές όπου μπορεί κανείς να διασκεδάσει και να βιώσει αξέχαστες εμπειρίες.

Γενικά σε όλα τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου ο συνδυασμός της παραδοσιακής ατμόσφαιρας και της κοσμοπολίτικης ζωής προσφέρουν στους ταξειδιώτες μοναδικές διακοπές.

Άγιος Ευστράτιος
Το μικρό αλλά πανέμορφο νησί Άγιος Ευστράτιος, ανήκει στο σύμπλεγμα των νησιών του Β. Αιγαίου και αποτελεί ......
Θάσος
Η Θάσος είναι πανέμορφο νησί, με πλούσια βλάστηση και υπέροχες παραλίες. Με ιστορία που ξεκινά από την ......
Ικαρία
Η Ικαρία είναι πανέμορφο νησί με άγρια ομορφιά και μαγευτικά τοπία. Προσφέρεται για εναλλακτικές διακοπές ......
Λέσβος
Η μαγευτική Λέσβος ή Μυτηλήνη όπως είναι γνωστή, είναι διάσημη για τις ομορφιές και τη γραφικότητα της ......
Λήμνος
Η Λήμνος είναι πανέμορφο νησί με υπέροχα τοπία και γραφικές εικόνες. Τα χωριά της προσφέρουν ζεστασιά ......
Οινούσσες
Το γραφικό νησί Οινούσσες, είναι γνωστό ως το νησί των Καπεταναίων και τα νεοκλασσικά πανέμορφα ......
Σάμος
Η Σάμος πανέμορφο νησί με σπουδαία ιστορία είναι από τα πιο γνωστά του Β. Αιγαίου. Προσελκύει επισκέπτες ......
Χίος
Η μοσχομυριστή Χίος είναι από τα πιο όμορφα νησιά του Β. Αιγαίου και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους ήταν ......
Ψαρά
Τα γραφικά Ψαρά είναι νησί με σπουδαία ιστορία για τα Ελληνικά δρώμενα. Βρίσκονται ανατολικά της Χίου ......