Διακοπές στην Ικαρία


Η Ικαρία πήρε την ονομασία της από το Ικάριο Πέλαγος που την περιβάλλει. Σύφωνα με τη μυθολογία ο Ικαρος, ο υιός του Δαίδαλου, θέλησε να πετάξει όσο πιο ψηλά μπορούσε στον ουρανό.

Ικαρία - Βορειοανατολικό Αιγαίο

Τα φτερά του όμως ήταν από κερί και μόλις έφτασε πολύ κοντά στον ήλιο έλοιωσαν, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί. Από τότε η θάλασσα αυτή πήρε το όνομά του και ονομάσθηκε Ικάριον πέλαγος.

Παρά τον άτυχο θάνατο του Ικαρου, το περιστατικό θέλει να δείξει ότι ο άνθρωπος και οι επιστήμες από τα παλιά χρόνια έδειναν τη μάχη για να επιτύχουν όσο το δυνατόν περισσότερα κατορθώματα έστω και αν αυτό δεν ήταν δυνατόν κάποιες φορές.

Η Ικαρία είναι ένα πολύ γραφικό νησί με πανέμορφα τοπία και ήρεμο σκηνικό και ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές.

Ο Αγιος Κύρικος είναι το λιμάνι και η πρωτεύουσα του νησιού, χτισμένο αμφιθεατρικά, με πανέμορφα παραδοσιακά σπιτάκια και γραφικά δρομάκια για περιπάτους.

Διακοπές στην Ικαρία

Το νησί είναι επίσης γνωστό για τις θερμές πηγές και τα ιαματικά λουτρά του γι’αυτό και πολλοί επισκέπτες καταφθάνουν από διάφορα μέρη του κόσμου στην Ικαρία για να κολυμπήσουν στα νερά της και να θεραπεύσουν διάφορες παθήσεις τους.

Το πιο φημισμένο θέρετρο ιαματικών λουτρών είναι η περιοχή Θέρμες, ιδανικό μέρος για ξεκούραση και χαλάρωση μέσα στην ομορφιά της φύσης.

Στο νησί συχνάζει περισσότερο νεανικός τουρισμός ο οποίος έρχεται για να διασκεδάσει και να απολαύσει το σχετικά ακόμη "παρθένο" τοπίο.

Στο νότιο τμήμα της Ικαρίας θα συναντήσετε τις περιοχές Μαγγανίτη και Σεϋχέλλες ενώ στο βόρειο τμήμα του νησιού μπορείτε να επισκεφθείτε τον Αρμενιστή και το Γιαλισκάρι.

Ικαρία

Ένα άλλο ενδιαφέρον, τουριστικό σημείο του νησιού που αξίζει να επισκεφθείτε είναι το λιμάνι του Εύδηλου το οποίο περιβάλλεται από πανέμορφους γραφικούς όρμους. Οσοι καταφθάνουν στην Ικαρία για πρώτη φορά, σύντομα την ξαναεπισκέπτονται για να ξαναζήσουν τις μοναδικές αξέχαστες στιγμές των διακοπών τους.

Το νησί έχει αεροπορική σύνδεση με το αεροδρόμιο των Αθηνών και ακτοπλοϊκή πρόσβαση από τα λιμάνια του Πειραιά, της Καβάλας και των άλλων νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Διαμονή και Ξενοδοχεία

Στην Ικαρία θα μπορέσετε να βρείτε διαμονή όλων των τύπων και κατηγοριών , σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, στούντιος, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.α. σε δημοφιλείς και πανέμορφους προορισμούς του νησιού. Οτιδήποτε τύπο διαμονής αναζητάτε θα βρείτε αυτό που επιθυμείτε και σας ταιριάζει.

Αν επιθυμείτε να δείτε κάποια από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία, πηγαίνετε στην σελίδα μας Διαμονή στην Ικαρία όπου θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση.


Booking.com

Χάρτης

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα με τον χάρτη για να φορτώσετε τον χάρτη της Google

Click to Activate Map

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Παρακάτω θα βρείτε τα χρήσιμα τηλέφωνα για το νησί την Ικαρία.

Κωδικός κλήσης περιοχής: 22750
Νοσοκομείο: 22750 22330
Αστυνομία: 22750 22222
Λιμεναρχείο: 22750 22207
Αεροδρόμιο: 22750 23322
Δημαρχείο: 22750 22202

Χρήσιμες Ιστοσελίδες

www.wikipedia.org - Ικαρία Σελίδα στο Wikipedia
Ikaria holidays - Σελίδα στα Αγγλικά για Ικαρία
www.visitgreece.gr - Ικαρία Σελίδα απο VisitGreece.gr