Διακοπές στη Λήμνο


Η Λήμνος στο Βορειοανατολικό Αιγαίο είναι ένα νησί απίστευτης ομορφιάς με υπέροχη φύση και μοναδικές εναλλαγές τοπίων.

Λήμνος - Βορειοανατολικό Αιγαίο

Ο Ομηρος αναφέρει στα κείμενά του ότι η Λήμνος είναι το νησί του "Ηφαιστου", του Θεού της φωτιάς και του μετάλλου, γι’αυτό, από τα παλιά χρόνια, η Λήμνος φημιζόταν για την ποιότητα και το ταλέντο των σιδηρουργών της.

Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Μύρινα, μια πόλη διάχυτης ηρεμίας και γαλήνης. Οι γραφικοί κολπίσκοι με τις απαλές αμμουδιές τους και οι καταπράσινοι λόφοι σε συνδυασμό με τα ιδιόρυθμα γραφικά χωριουδάκια του νησιού, δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό.

Οι ταξειδιώτες που φθάνουν στη Λήμνο αξίζει να επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο όπου εκτίθενται αξιόλογα ευρήματα των προϊστορικών χρόνων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν, επίσης, το κάστρο, βυζαντινό οικοδόμημα του 11ου αιώνα και το Ρωμαϊκό Λιμάνι το οποίο αποκαλείται "Ρωμαϊκός Γυαλός".

Διακοπές στη Λήμνο

Πρόκειται για αξιόλογα αξιοθέατα, σημαντικής ιστορικής αξίας, στη θέα των οποίων ο επισκέπτης ανατρέχει νοερά στο ιστορικό παρελθόν του νησιού.

Η Λήμνος διαθέτει άριστη τουριστική υποδομή. Στο νησί υπάρχουν πολλά καταλύματα όπως ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα καθώς και πολλά εστιατόρια και γραφικές ψαροταβέρνες.

Τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες μπορείτε να απολαύσετε τις ατέλειωτες παραλίες του νησιού με τις πεντακάθαρες κρυστάλλινες θάλασσες όπως είναι οι παραλίες Ρηχά Νερά και Αυλώνας που βρίσκονται κοντά στην πόλη της Μύρινας.

Λήμνος

Κατά την περιήγησή σας στο νησί μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τις περιοχές Κότσινα και Μούδρο που αποτελούσαν παλιά λιμάνια της Λήμνου. Όταν φτάσετε εκεί και αντικρύσετε τη ατμόσφαιρα και το σκηνικό που επικρατούν θα αντιληφθείτε άμεσα γιατί η Λήμνος γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός κάθε χρόνο.

Η Λήμνος συνδέεται αεροπορικώς με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη καθώς και ακτοπλοϊκώς με τα λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης. Καθημερινά εκτελούνται δρομολόγια με πλοία από τα Δωδεκάνησα, τις Σποράδες και τα νησιά του υπόλοιπου ανατολικού Αιγαίου για Λήμνο.

Διαμονή και Ξενοδοχεία

Στη Λήμνο θα μπορέσετε να βρείτε διαμονή όλων των τύπων και κατηγοριών , σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, στούντιος, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.α. σε δημοφιλείς και πανέμορφους προορισμούς του νησιού. Οτιδήποτε τύπο διαμονής αναζητάτε θα βρείτε αυτό που επιθυμείτε και σας ταιριάζει.

Αν επιθυμείτε να δείτε κάποια από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία, πηγαίνετε στην σελίδα μας Διαμονή στη Λήμνο όπου θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση.


Booking.com

Χάρτης

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα με τον χάρτη για να φορτώσετε τον χάρτη της Google

Click to Activate Map

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Παρακάτω θα βρείτε τα χρήσιμα τηλέφωνα για το νησί τη Λήμνο στην πόλη Μύρινα.

Κωδικός κλήσης: 22540
Νοσοκομείο: 22540 82000
Αστυνομία: 22540 22200
Λιμεναρχείο: 22540 22225
Αεροδρόμιο: 22540 92700
Δημαρχείο: 22540 22996, 22540 23160

Χρήσιμες Ιστοσελίδες

www.wikipedia.org - Λήμνος Σελίδα στο Wikipedia
Limnos holidays - Σελίδα στα Αγγλικά για Λήμνος
www.visitgreece.gr - Λήμνος Σελίδα απο VisitGreece.gr