Διακοπές στις Οινούσσες


Οι Οινούσσες είναι ένα μικρό γραφικό νησάκι που απέχει μόλις 9 ναυτικά μίλια από την πόλη της Χίου και βρίσκεται ανάμεσα στη Χίο και τις ακτές της Μικράς Ασίας.

Οινούσσες - Βορειοανατολικό Αιγαίο

Είναι το μεγαλύτερο από τα επτά νησάκια που αποτελούν το σύμπλεγμα των Οινουσσών και οφείλει το όνομά της στον εκλεκτό "οίνο" (κρασί) που έβγαζε.

Οι Οινούσσες έχουν ενδιαφέρουσα ιστορία κυρίως στον τομέα της ναυτιλίας και μαζί με το νησί της Χίου απετέλεσαν σημαντική ναυτική δύναμη παίζοντας σπουδαίο ρόλο στη ναυπηγική.

Η ναυτική ιστορία των Οινουσσών είναι ολοφάνερη στους ταξειδιώτες μόλις φτάσουν στο γραφικό, πολύχρωμο λιμανάκι του νησιού και επσκεφτούν το Ναυτικό Μουσείο.

Διακοπές στις Οινούσσες

Επειδή πρόκειται για ένα ήρεμο νησί οικογενειακών διακοπών διαθέτει μικρά παραδοσιακά καταλύμματα για διαμονή.

Ολοι οι επισκέπτες αισθάνονται τη ζεστή ατμόσφαιρα που επικρατεί στο νησί καθώς οι κάτοικοι είναι πολύ φιλικοί και φιλόξενοι προς όλους.

Πολλοί τουρίστες επισκέπτονται τις Οινούσσες τους καλοκαιρινούς μήνες για διακοπές ή για μονοήμερη εκδρομή από την κοντινή Χίο.

Οινούσσες

Αν επισκεφθείτε το νησί για οποιονδήποτε από τους παραπάνω λόγους θα γοητευτείτε από τη μαγεία του και θα περάσετε στιγμές που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Οι Οινούσσες συνδέονται ακτοπλοϊκώς με το γειτονική νησί της Χίου.

Διαμονή και Ξενοδοχεία

Στις Οινούσσες θα μπορέσετε να βρείτε διαμονή όλων των τύπων και κατηγοριών , σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, στούντιος, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.α. σε δημοφιλείς και πανέμορφους προορισμούς του νησιού. Οτιδήποτε τύπο διαμονής αναζητάτε θα βρείτε αυτό που επιθυμείτε και σας ταιριάζει.

Αν επιθυμείτε να δείτε κάποια από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία, πηγαίνετε στην σελίδα μας Διαμονή στις Οινούσσες όπου θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση.


Booking.com

Χάρτης

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα με τον χάρτη για να φορτώσετε τον χάρτη της Google

Click to Activate Map

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Παρακάτω θα βρείτε τα χρήσιμα τηλέφωνα για στις Οινούσσες.

Κωδικός κλήσης: 22710
Ιατρείο: 22710 55300
Αστυνομία: 22710 55222
Λιμεναρχείο: 22710 55394
Δημαρχείο: 22710 55721

Χρήσιμες Ιστοσελίδες

www.wikipedia.org - Οινούσσες Σελίδα στο Wikipedia
Oinousses holidays - Σελίδα στα Αγγλικά για Οινούσσες
www.visitgreece.gr - Οινούσσες Σελίδα απο VisitGreece.gr