Διακοπές στη Σάμο


Η Σάμος αποτελεί ένα πανέμορφο νησί όπου παντού επικρατεί το παραδοσιακό σκηνικό και η μαγεία που συναντάμε στα ελληνικά νησιά. Πανύψηλα, καταπράσινα έλατα απλώνονται στις αμμώδεις παραλίες του νησιού ενώ ανάμεσά τους συναντάει κανείς ιδιόρυθμα λευκά παρεκκλήσια.

Σάμος - Βορειοανατολικό Αιγαίο

Η Σάμος είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για διακοπές και κάθε χρόνο δέχεται εκατοντάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Βαθύ, μια πόλη χτισμένη αμφιεατρικά η οποία διατηρεί άθικτα την ομορφιά και το παραδοσιακό στυλ του παρελθόντος. Το Βαθύ είναι το λιμάνι όπου καταφθάνουν τα πλοία και γοητεύει τους επισκέπτες με την ομορφιά και τη γαλήνη που επικρατεί στην περιοχή.

Σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από το Βαθύ βρίσκεται η περιοχή Πυθαγόρειο η παλιά πρωτεύουσα του νησιού και η γενέτειρα του σπουδαίου φιλόσοφου και μαθηματικού Πυθαγόρα.

Παρόλο που σήμερα η περιοχή αποτελεί κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο, έχει καταφέρει να διατηρήσει την αυθεντική φυσική της ομορφιά.

Διακοπές στη Σάμο

Τους καλοκαιρινούς μήνες μονοήμερες κρουαζιέρες αναχωρούν καθημερινά από το λιμάνι για το Κουσάντεσι στα παράλια της γειτονικής Τουρκίας.

Στη Σάμο υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα για να επισκεφθεί κανείς όπως τα ερείπια του αρχαίου ναού της θεάς Ηρας και το Ευπαλίνιο Υδραγωγείο ή αλλοιώς "αμφίστομο όρυγμα", που κατασκευάστηκε από το μηχανικό Ευπαλίνο και χρησιμοποιήθηκε για περίπου χίλια χρόνια.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ορισμένα από τα φημισμένα είδη κρασιών της Σάμου όπως είναι το Σαμιώτικο, γλυκό και δυνατό κρασί που οφείλει τη μοναδική του γεύση στο εύφορο έδαφος του νησιού και στον παραδοσιακό τρόπο με τον οποίο παράγεται από τους ντόπιους.

Σάμος

Η Σάμος έχει άριστη τουριστική υποδομή και διαθέτει πολλά ξενοδοχεία, στούντιος, ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα και κάθε είδους καταλύματα για όλα τα γούστα. Το οδικό της δίκτυο, επίσης, είναι πολύ καλό ώστε η πρόσβαση στα διάφορα χωριά και στις γύρω περιοχές του νησιού να είναι εύκολη.

Ο συνδυασμός των υψηλών βουνών με τις πανέμορφες αμμώδεις παραλίες, δημιουργεί ένα μοναδικό φυσικό σκηνικό κάνοντας τις διακοπές σας αξέχαστες.

Η Σάμος έχει αεροπορική σύνδεση με Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συνδέεται επίσης ακτοπλοϊκά με τα λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης καθώς και με τα υπόλοιπα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Διαμονή και Ξενοδοχεία

Στη Σάμο θα μπορέσετε να βρείτε διαμονή όλων των τύπων και κατηγοριών , σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, στούντιος, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.α. σε δημοφιλείς και πανέμορφους προορισμούς του νησιού. Οτιδήποτε τύπο διαμονής αναζητάτε θα βρείτε αυτό που επιθυμείτε και σας ταιριάζει.

Αν επιθυμείτε να δείτε κάποια από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία, πηγαίνετε στην σελίδα μας Διαμονή στη Σάμο όπου θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση.


Booking.com

Χάρτης

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα με τον χάρτη για να φορτώσετε τον χάρτη της Google

Click to Activate Map

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Παρακάτω θα βρείτε τα χρήσιμα τηλέφωνα για τη Σάμο.

Βαθύ
Κωδικός κλήσης: 22730
Νοσοκομείο: 22730 83100
Αστυνομία: 22730 22100
Λιμεναρχείο: 22730 27890
Αεροδρόμιο: 22730 61219
Δημαρχείο: 22730 81030

Καρλόβασι
Αστυνομία: 22730 32444
Κέντρο Υγείας: 22730 32266, 32222
Λιμεναρχείο: 22730 30888

Χρήσιμες Ιστοσελίδες

www.wikipedia.org - Σάμος Σελίδα στο Wikipedia
Samos holidays - Σελίδα στα Αγγλικά για Σάμος
www.visitgreece.gr - Σάμος Σελίδα απο VisitGreece.gr