Διακοπές στα Ψαρά


Τα Ψαρά είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά που βρίσκονται δυτικά της Χίου και γνωστό για την ιστορία του από τα παλιά χρόνια.

Psara Island - Greece

Το νησί έπαιξε σπουδαίο ρόλο κατά την ελληνική επανάσταση του 1821 εναντίον της Οθωμανικής κατοχής, καθώς ολόκληρος ο ναυτικός στόλος των Ψαριανών προκάλεσε σημαντικές ζημιές στην Τούρκικη αρμάδα.

Τα Ψαρά υπήρξαν η γενέτειρα των δύο ξακουστών "μπουρλοτιέριδων" της επανάστασης, του Παπανικολή και του Κωνσταντίνου Κανάρη, γνωστοί για τη δράση τους και τη γενναιότητά τους κατά τον απευλευθερωτικό αγώνα.

Τα Ψαρά πλήρωσαν πολύ βαρύ τίμημα για τη συμβολή και την ανδρεία τους το 1821. Καθώς οι Τούρκοι δεν μπορούσαν να πλήξουν το νησί από τη θάλασσα, κατέφυγαν στα γύρω νησιά καίγοντας σπίτια και καταστρέφοντας ολοσχερώς το νησί.

Διακοπές στα Ψαρά

Σήμερα τα Ψαρά είναι ένας αρκετά δημοφιλής προορισμός του Ανατολικού Αιγαίου και ιδανικό μέρος για ήσυχες και χαλαρωτικές διακοπές.

Το νησί διαθέτει αρκετά παραδοσιακά καταλύματα για διαμονή καθώς και ταβέρνες όπου μπορείτε να γευτείτε ντόπιιες νοστιμιές και ολόφρεσκα θαλασσινά.

Τα Ψαρά έχουν ακτοπλοϊκή πρόσβαση με το Λαύριο και το λιμάνι της Χίου.

Χάρτης

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα με τον χάρτη για να φορτώσετε τον χάρτη της Google

Click to Activate Map

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Παρακάτω θα βρείτε τα χρήσιμα τηλέφωνα για τα Ψαρά.

Κωδικός κλήσης: 22740
Ιατρείο: 22740 61277
Αστυνομία: 22740 61222
Λιμεναρχείο: 22740 61266

Χρήσιμες Ιστοσελίδες

www.wikipedia.org - Ψαρά Σελίδα στο Wikipedia
Psara holidays - Σελίδα στα Αγγλικά για Ψαρά
www.visitgreece.gr - Ψαρά Σελίδα απο VisitGreece.gr