Διακοπές στο Καστελόριζο


Το Καστελόριζο γνωστό και σαν "Μεγίστη", είναι το ανατολικότερο νησί της Δωδεκανήσου και θεωρείται ιδανικός προορισμός για ήρεμες διακοπές.

Καστελόριζο - Δωδεκάνησα

Η ονομασία "Καστελόριζο" ( Kastelo Roso δηλαδή Κόκκινο Φρούριο ) δόθηκε από του Ιππότες του Αγίου Ιωάννη λόγω των χαρακτηριστικών κόκκινων βράχων πάνω στους οποίους ήταν κτισμένο το Κάστρο του νησιού στο εσωτερικό του οποίου μπορείτε να θαυμάσετε τις παλιές εκκλησίες του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Νικολάου.

Η άλλη ονομασία "Μεγίστη" προήλθε κατά την αρχαία εποχή από τους Δωριείς και οφείλεται στο ότι είναι το μεγαλύτερο από ένα σύμπλεγμα δεκατεσσάρων μικρότερων νησιών.

Λιμάνι και μοναδικός οικισμός του νησιού είναι το Καστελόριζο με πολύχρωμα δίπατα σπιτάκια μοναδικής αρχιτεκτονικής και το οποίο ξετυλίγεται σαν ένας πίνακας ζωγραφικής απίστευτης λεπτομέρειας.

Διακοπές στο Καστελόριζο

Στο Καστελόριζο υπάρχουν διάφορα ενδιαφέροντα αξιοθέατα για να επισκεφθείτε όπως το μεσαιωνικό Κάστρο του νησιού αλλά και το Αρχαιολογικό και Λαογραφικό Μουσείο με πλούσια εκθέματα όλων των περιόδων, από την αρχαιότητα μέχρι τη νεότερη εποχή, αλλά και από την παράδοση του νησιού.

Στο Καστελόριζο δεν υπάρχει μεγάλη τουριστική κίνηση γι’αυτό και το νησί διαθέτει περιορισμένο αριθμό καταλυμάτων για διαμονή. Λόγω της αργής ανάπτυξης του τουρισμού εξακολουθεί να παραμένει αναλλοίωτο από τις σύγχρονες τάσεις διατηρώντας έντονα το παραδοσιακό του στυλ και προσφέροντας στον επισκέπτη αξέχαστες διακοπές.

Στο νησί μπορείτε να κολυμπήσετε στις πεντακάθαρες παραλίες Φάρο, Μανδράκι, Πλάκες αλλά και στα καταγάλανα νερά του Γαλάζιου Σπήλαιου όπου μπορείτε να φτάσετε με βάρκα από το λιμάνι και να θαυμάσετε τους υπέροχους σταλακτίτες και σταλαγμίτες στο εσωτερικό του.

Καστελόριζο

Επίσης, αξίζει να κάνετε μια μικρή εκδρομή στα κοντινά νησάκια Ρώ και Στρογγυλή και να γνωρίσετε την ιστορία τους. Ιδιαίτερα η νήσος Ρώ είναι γνωστή για το μοναδικό άτομο που κατοικούσε εκεί τη Δέσποινα Αχλαδιώτη, γνωστή ως "Κυρά της Ρώ" η οποία, όσο ζούσε, ύψωνε καθημερινά την ελληνική σημαία και πέθανε το 1979.

Στη Στρογγυλή βρίσκεται ο φάρος του νησιού για τα πλοία και οι κάτοικοι του νησιού είναι φαροφύλακες.

Το Καστελόριζο, ένα ακόμη στολίδι των Δωδεκανήσων, σας περιμένει για να σας μαγέψει. Μπορείτε να φτάσετε με πλοίο ή αεροπορικώς από τον Πειραιά, μέσω Ρόδου.

Διαμονή και Ξενοδοχεία

Στο Καστελόριζο θα μπορέσετε να βρείτε διαμονή όλων των τύπων και κατηγοριών , σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, στούντιος, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.α. σε δημοφιλείς και πανέμορφους προορισμούς του νησιού. Οτιδήποτε τύπο διαμονής αναζητάτε θα βρείτε αυτό που επιθυμείτε και σας ταιριάζει.

Αν επιθυμείτε να δείτε κάποια από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία, πηγαίνετε στην σελίδα μας Διαμονή στο Καστελόριζο όπου θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση.


Booking.com

Χάρτης

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα με τον χάρτη για να φορτώσετε τον χάρτη της Google

Click to Activate Map

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Παρακάτω θα βρείτε τα χρήσιμα τηλέφωνα για το Καστελόριζο.

Κωδικός περιοχής: 22460
Περιφερειακό Ιατρείο: 22460 49267
Αστυνομία: 22460 49333
Λιμεναρχείο: 22460 49270
Αερολιμένας: 22460 49250
Δημαρχείο: 22460 49232, 49269

Χρήσιμες Ιστοσελίδες

www.wikipedia.org - Καστελόριζο Σελίδα στο Wikipedia
Kastelorizo holidays - Ιστοσελίδα στα Αγγλικά για Καστελόριζο
www.visitgreece.gr - Καστελόριζο Σελίδα απο VisitGreece.gr