Διακοπές στη Λέρο


Η γραφική Λέρος, είναι ένα ακόμη νησί της Δωδεκανήσου, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στην Πάτμο και την Κάλυμνο. Η ιστορία της Λέρου ξεκινάει από την προϊστορική εποχή και στο νησί υπάρχουν μνημεία του 4ου π.Χ. αιώνα και της βυζαντινής περιόδου.

Λέρος - Δωδεκάνησα

Πρωτεύουσα της Λέρου είναι ο Πλάτανος ο οποίος μαζί με το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας και το γραφικό ψαροχώρι Παντέλι αποτελούν τα σημαντικότερα κέντρα του νησιού τα οποία είναι ενωμένα μεταξύ τους και κτισμένα αμφιθεατρικά σε δύο λόφους και δύο όρμους.

Εκεί υψώνεται το Κάστρο (στο οποίο φτάνει κανείς με τα πόδια από τον Πλάτανο και με αυτοκίνητο από το Παντέλι), βυζαντινή κατασκευή που ολοκληρώθηκε αργότερα από τους Ενετούς. Επίσης, από αυτό το σημείο ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την εξαίρετη θέα σε όλο το νησί.

Οι επισκέπτες που ενδιαφέρονται για την ιστορία της Λέρου, πρέπει να επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας όπου θα θαυμάσουν ενδιαφέρονται εκθέματα που απεικονίζουν τις διάφορες ιστορικές περιόδους του νησιού.

Διακοπές στη Λέρο

Λιμάνι της Λέρου είναι το Λακκί, γνωστό και σαν Πόρτο Λάγος, μια περιοχή στρατηγικής σημασίας για το νησί αλλά και για ολη την περιοχή των Δωδεκανήσων. Πρόκειται για ένα γραφικότατο χωριό με πλούσια βλάστηση και μοναδική αρχιτεκτονική, σχεδιασμένο κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Εκτός από το λιμάνι, στη Λέρο υπάρχουν πολλά πανέμορφα χωριά και οικισμοί για να επισκεφθείτε όπως η Αλίντα και το Παρθένι απ’όπου αναχωρούν καραβάκια για το νησάκι Αρχιπέλαγος, απέναντι από τη Λέρο, ιδανικό για κολύμπι τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το νησί έχει αρκετές όμορφες παραλίες για κολύμπι όπως ο Βρωμόλιθος, η Μερίκια και ο Μπλεφούτης, πολλές από τις οποίες προσφέρονται και για θαλάσσια σπόρ.

Τα παραδοσιακά χωριά του νησιού, σε συνδυασμό με το υπέροχο φυσικό σκηνικό, δημιουργούν μία ήρεμη ατμόσφαιρα καθιστώντας τη Λέρο ιδανικό προορισμό για ήρεμες διακοπές.

Λέρος

Η Λέρος έχει ενδιαφέρον ιστορικό παρελθόν καθώς παντού υπάρχουν διάσπαρτα αρχαία ερείπια και πολλά εκκλησάκια με ανεκτίμητης αξίας αγιογραφίες και εικόνες στο εσωτερικό τους.

Η Λέρος διαθέτει αρκετά τουριστικά καταλύματα για διαμονή και πολλές γραφικές ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες και μπαράκια για να διασκεδάσετε και να απολαύσετε γευστικά φαγητά και δροσιστικά ποτά.

Το νησί συνδέεται ακτοπλοϊκώς και αεροπορικώς με την Αθήνα αλλά και με τη Ρόδο.

Διαμονή και Ξενοδοχεία

Στη Λέρο θα μπορέσετε να βρείτε διαμονή όλων των τύπων και κατηγοριών , σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, στούντιος, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.α. σε δημοφιλείς και πανέμορφους προορισμούς του νησιού. Οτιδήποτε τύπο διαμονής αναζητάτε θα βρείτε αυτό που επιθυμείτε και σας ταιριάζει.

Αν επιθυμείτε να δείτε κάποια από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία, πηγαίνετε στην σελίδα μας Διαμονή στη Λέρο όπου θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση.


Booking.com

Χάρτης

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα με τον χάρτη για να φορτώσετε τον χάρτη της Google

Click to Activate Map

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Παρακάτω θα βρείτε τα χρήσιμα τηλέφωνα για τη Λέρο.

Κωδικός περιοχής: 22470
Νοσοκομείο: 22470 23251
Αστυνομία: 22470 22222
Λιμεναρχείο: 22470 22224
Αερολιμένας 22470 22275
Δημαρχείο: 22470 23711

Χρήσιμες Ιστοσελίδες

www.wikipedia.org - Λέρος Σελίδα στο Wikipedia
Leros holidays - Ιστοσελίδα στα Αγγλικά για Λέρος
www.visitgreece.gr - Λέρος Σελίδα απο VisitGreece.gr