Διακοπές στην Πάτμο


Η Πάτμος, ή αλλοιώς "το νησί της Αποκάλυψης", θεωρείται ένα από τα ιερά νησιά της Δωδεκανήσου όπου ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής έζησε εκεί εξόριστος από τους Ρωμαίους, για δύο χρόνια, σε μια σπηλιά, ανάμεσα στο μοναστήρι και στο λιμάνι γράφοντας την "Αποκάλυψη" της Καινής Διαθήκης.

Πάτμος - Δωδεκάνησα

Το μοναστήρι ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα και ήταν οχυρωμένο σαν κάστρο για να προστατεύει τους κατοίκους του νησιού από τις επιδρομές των πειρατών. Επίκεντρο και λιμάνι της Πάτμου είναι η Σκάλα όπου υπάρχουν ερείπια της αρχαίας Ακρόπολης.

Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα η οποία απέχει περίπου 4,5 χλμ. από τη Σκάλα και είναι χτισμένη πάνω σε έναν ψηλό λόφο γύρω από το παλιό μοναστήρι.

Η Χώρα είναι μία πανέμορφη πόλη που αν την επισκεφθείτε θα μεταφερθείτε σε μία άλλη εποχή και θα αισθανθείτε έντονα την παράδοση και τη μαγεία του τοπίου.

Στην Πάτμο, εκτός από το φημισμένο μοναστήρι του Ιωάννη του Θεολόγου, υπάρχουν πολλά άλλα αξιόλογα εκκλησάκια της βυζαντινής περιόδου με ενδιαφέρουσες αγιογραφίες στο εσωτερικό τους και ανεκτίμητης αξίας θρησκευτικά κειμήλια.

Διακοπές στην Πάτμο

Η Πάτμος αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό κέντρο της Δωδεκανήσου. Στο νησί βρίσκεται η περίφημη Πατμιάδα Σχολή, κοντά στην περιοχή του σπηλαίου της Αποκάλυψης, η οποία σήμερα λειτουργεί σαν Ιερατική Σχολή.

Αξίζει να επισκεφθείτε τη Βιβλιοθήκη της Μονής, μία από τις σημαντικότερες στον κόσμο, όπου φιλοξενούνται αμύθητης αξίας χειρόγραφα, περγαμηνές και μοναδικές συλλογές από βιβλία.

Η Πάτμος συνδυάζει παράδοση και ιστορία με μια ήρεμη ατμόσφαιρα για μοναδικές διακοπές μεταφέροντας τον επισκέπτη σε έναν πραγματικό επίγειο παράδεισο. Το νησί έχει χαρακτηρισθεί από την UNESCO σαν μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Πάτμος

Ο Γροίκος είναι ένα μικρό, γραφικό χωριό, από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα του νησιού όπου υπάρχουν πολλά τουριστικά καταλύματα για διαμονή και παραδοσιακές ταβέρνες που σερβίρουν ολόφρεσκα θαλασσινά και ντόπιες νοστιμιές.

Στην Πάτμο υπάρχουν μοναδικές, πεντακάθαρες παραλίες για κολύμπι όπως η Ψηλή Αμμος, ο Χόχλακας, ο Μέρικας, η Λάμπη, οι Λεύκες κ.α. Η Πάτμος συνδέεται ακτοπλοϊκώς με το λιμάνι του Πειραιά, με τη Ρόδο και με άλλα νησιά των Δωδεκανήσων.

Διαμονή και Ξενοδοχεία

Στην Πάτμο θα μπορέσετε να βρείτε διαμονή όλων των τύπων και κατηγοριών , σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, στούντιος, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.α. σε δημοφιλείς και πανέμορφους προορισμούς του νησιού. Οτιδήποτε τύπο διαμονής αναζητάτε θα βρείτε αυτό που επιθυμείτε και σας ταιριάζει.

Αν επιθυμείτε να δείτε κάποια από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία, πηγαίνετε στην σελίδα μας Διαμονή στην Πάτμο όπου θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση.


Booking.com

Χάρτης

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα με τον χάρτη για να φορτώσετε τον χάρτη της Google

Click to Activate Map

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Παρακάτω θα βρείτε τα χρήσιμα τηλέφωνα για την Πάτμο.

Κωδικός περιοχής: 22470
Κέντρο Υγείας: 22470 31211
Αστυνομία: 22470 31303
Λιμεναρχείο: 22470 31231
Δημαρχείο: 22470 31235

Χρήσιμες Ιστοσελίδες

www.wikipedia.org - Πάτμος Σελίδα στο Wikipedia
Patmos holidays - Ιστοσελίδα στα Αγγλικά για Πάτμος
www.visitgreece.gr - Πάτμος Σελίδα απο VisitGreece.gr