Διακοπές στη Σύμη


Η Σύμη είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της Δωδεκανήσου που κερδίζει τον επισκέπτη από το πρώτο αγνάντεμα.

Σύμη - Δωδεκάνησα

Η ιστορία της ξεκινάει από την αρχαιότητα όπου ήταν γνωστή σαν το Βασίλειο του Νηρέα, ενός από τους πιο γενναίους έλληνες πολεμιστές που συμμετείχε και στον Τρωϊκό πόλεμο.

Η Σύμη, κατά τη νεώτερη περίοδο, έγινε γνωστή από το εμπόριο σφουγγαριών και την τέχνη της ναυπηγικής. Σήμερα το νησί θεωρείται διατηρητέος οικισμός όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει παραδοσιακά σπίτια και νεοκλασσικά κτίρια.

Στο νοτιότερο άκρο του νησιού βρίσκεται ο γραφικός όρμος Πανορμίτης όπου υψώνεται επιβλητικά το Μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ με το εντυπωσιακό καμπαναριό και στο οποίο στεγάζεται Εκκλησιαστικό και Λαογραφικό Μουσείο.

Εκεί θα χαλαρώσετε στη θέα των κυμάτων που σκάνε στην προβλήτα του όρμου και θα ακούσετε εκατοντάδες μύθους και παραδόσεις που διηγούνται οι ντόπιοι σχετικά με την ιστορία του μοναστηριού.

Διακοπές στη Σύμη

Πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού είναι η Σύμη που αποτελείται από το Γιαλό και την Ανω Σύμη ή Χωριό και είναι κτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές του λόφου. Πρόκειται για έναν μαγευτικό παραδοσιακό οκισμό απέριτης αρχιτεκτονικής, με διώροφα σπίτια με αετώματα και στολισμένες σκεπές, από τους ομορφότερους διατηρητέους οικισμούς του Αιγαίου.

Οσοι φτάνουν στη Σύμη μπορούν να επισκεφτούν το Κάστρο των Ιπποτών με πανοραμική θέα σε όλο το νησί, το Αρχαιολογικό και Ναυτικό Μουσείο και πολλά βυζαντινά εκκλησάκια και μοναστήρια διάσπαρτα στην περιοχή.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς οικισμούς της Σύμης με αρκετή τουριστική κίνηση είναι ο Εμπορειός ή Νημποριός με χρυσαφένια αμμουδιά και κρυστάλλινα νερά, ένας πραγματικός παράδεισος τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οσοι επιθυμούν να επισκεφθούν τα μικρά νησάκια Σέκλι και Νίμο μπορούν να λάβουν μέρος στις ημερήσιες εκδρομές με καϊκια που ξεκινούν αντίστοιχα από τον όρμο του Πανορμίτη και το λιμάνι Γυαλός. Στο νησάκι Σέκλι θα δείτε αρχαία ερείπια και θα απολαύσετε κολύμπι στις απομονωμένες παραλίες του.

ΔΣύμη

Η Σύμη διαθέτει αρκετά καταλύματα για διαμονή όπως ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα και στούντιος. Αν επισκεφθείτε τα παραδοσιακά ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία του νησιού θα δοκιμάσετε ποικιλία ντόπιων φαγητών και θα γίνεται ένα με τους φιλόξενους και ζεστούς κατοίκους που συχνάζουν εκεί.

Πλοία αναχωρούν από τον Πειραιά για Ρόδο απ’όπου υπάρχει τοπική σύνδεση για Σύμη. Το καλοκαίρι η Σύμη συνδέεται ακτοπλοϊκά με πολλά νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

Διαμονή και Ξενοδοχεία

Στη Σύμη θα μπορέσετε να βρείτε διαμονή όλων των τύπων και κατηγοριών , σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, στούντιος, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.α. σε δημοφιλείς και πανέμορφους προορισμούς του νησιού. Οτιδήποτε τύπο διαμονής αναζητάτε θα βρείτε αυτό που επιθυμείτε και σας ταιριάζει.

Αν επιθυμείτε να δείτε κάποια από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία, πηγαίνετε στην σελίδα μας Διαμονή στη Σύμη όπου θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση.


Booking.com

Χάρτης

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα με τον χάρτη για να φορτώσετε τον χάρτη της Google

Click to Activate Map

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Παρακάτω θα βρείτε τα χρήσιμα τηλέφωνα για τη Σύμη.

Κωδικός περιοχής: 22460
Αγροτικό Ιατρείο: 22460- 71290
Αστυνομία: 22460 72100
Λιμεναρχείο: 22460 71205
Δημαρχείο: 22460 70110

Χρήσιμες Ιστοσελίδες

www.wikipedia.org - Σύμη Σελίδα στο Wikipedia
Symi holidays - Ιστοσελίδα στα Αγγλικά για Σύμη
www.visitgreece.gr - Σύμη Σελίδα απο VisitGreece.gr