Τα νησιά των Επτανήσων


Τα Επτάνησα ή νησιά του Ιονίου Πελάγους αποτελούνται από την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, την Ιθάκη, την Κεφαλονιά, τη Λευκάδα, τους Παξούς και τα Κύθηρα. Πρόκειται για πανέμορφα νησιά με υπέροχα φυσικά τοπία πνιγμένα σε καταπράσινη και πλούσια βλάστηση.

Επτάνησα

Οι μαγευτικές παραλίες με τα κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά, τα τεράστια επιβλητικά κτίρια, τα Βενετσιάνικα κάστρα και τα παραδοσιακά πέτρινα μονοπάτια, όλα μαζί συνθέτουν ένα παραμυθένιο και ρομαντικό σκηνικό που μεταφέρει τους ταξειδιώτες στο παλιά χρόνια.

Η Κέρκυρα με τα παραδοσιακά χωριά της περικυκλωμένα από πυκνή βλάστηση που φθάνει μέχρι τη θάλασσα, θα σας μεταφέρει σε άλλη εποχή.

Η Ιθάκη, η πατρίδα του Οδυσσέα με τους φιλόξενους και φιλικούς κατοίκους, είναι ιδανικό νησί για ήσυχες και χαλαρωτικές διακοπές.

Τα νησιά των Επτανήσων

Στη Ζάκυνθο μπορείτε να επισκεφθείτε αξιόλογα μοναστήρια που υπάρχουν διάσπαρτα στο νησί αλλά και να χαρείτε τις απέραντες αμμουδιές της με τις γαλαζοπράσινες θάλασσες.

Η Κεφαλονιά με τα φυσικά τοπία της που επικρατούν σε όλο το νησί, τις γραφικές λιμνούλες της, τις χρυσαφένιες αμμουδιές της και τις φυσικές σπηλιές θα σας μαγέψει κάνοντας τις διακοπές σας αξέχαστες.

Το νησί έγινε πολύ δημοφιλές με το γύρισμα της ταινίας "το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλλη" πριν από μερικά χρόνια, γι’αυτό όσοι έχουν δεί το φίλμ και ταξειδέψουν στην Κεφαλονιά μένουν ικανοποιημένοι καθώς η ατμόσφαιρα του νησιού τους θυμίζει το σκηνικό της ταινίας.

Τα νησιά του Ιονίου

Τα Κύθηρα γνωστά και σαν το νησί της Αφροδίτης είναι μια ήσυχη τοποθεσία για ήρεμες διακοπές.

Η πανέμορφη Λευκάδα υπόσχεται αξέχαστες στιγμές στους επισκέπτες της ενώ οι Παξοί με τις υπέροχες παραλίες και θαλάσσιες σπηλιές σας καλοσωρίζουν σε μια ατμόσφαιρα μακρυά από το άγχος της πόλης.

Ζάκυνθος
Η Ζάκυνθος, το "Φιόρο του λεβάντε" ‘όπως είναι γνωστή, είναι πανέμορφο νησί μες στα πεύκα και τα λουλούδια ......
Ιθάκη
Η Ιθάκη είναι από τα πιο όμορφα και γραφικά νησιά του Ιονίου. Το νησί του Οδυσσέα, ξεδιπλώνει τις ομορφιές του ......

Κέρκυρα
Η Κέρκυρα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Ιονίου και σίγουρα από τα ομορφότερα της Ελλάδας. Γνωστή ως το ......
Κεφαλονιά
Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου και είναι από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας. Με πλούσια ......
Κύθηρα
Τα Κύθηρα είναι ένα νησί του Ιονίου, μικρό αλλά πανέμορφο και γραφικό. Με αρχιτεκτονική διαφορετική από αυτή του ......
Λευκάδα
Η Λευκάδα είναι από τα πιο όμορφα νησιά του Ιονίου και από τα πιο δημοφιλή. Με σμαραγδένια νερά ......
Παξοί
Οι Παξοί είναι ένα πανέμορφο νησάκι καταπράσινο με σμαραγδένια νερά, που αποτελεί ιδανικό ......