Διακοπές στη Ζάκυνθο


Η Ζάκυνθος, ένα πανέμορφο νησί του Ιονίου, είναι γνωστό με τρία ονόματα όπως "Τζάντε" και "Φιόρο του Λεβάντε" που σημαίνει "Ομορφιά της Ανατολής". Μόλις φτάσει κανείς στη Ζάκυνθο αντικρύζει, με την πρώτη ματιά, τη φυσική ομορφιά που επικρατεί παντού.

Ζάκυνθος - Επτάνησα

Το μαγευτικό σκηνικό του νησιού, σε συνδυασμό με τις ανεπτυγμένες καλλιτεχνικές τάσεις της περιοχής όπως η ποίηση, η ζωγραφική και η μουσική κάνουν τη Ζάκυνθο ιδανικό προορισμό για μοναδικές, αξέχαστες διακοπές.

Η Ζάκυνθος είναι η γενέτειρα πολλών επιφανών αντρών, όπως ο σπουδαίος ποιητής Διονύσιος Σολωμός ο οποίος έγραψε τον Εθνικό Ελληνικό Υμνο και ο Ανδρέας Κάλβος που κατέχει σημαντική θέση στην λογοτεχνία.

Η σημερινή πόλη της Ζακύνθου έχει κτιστεί στο σημείο που υπήρχε κάποτε η παλαιά πόλη η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς από τον ισχυρό σεισμό του 1953.

Η ανοικοδόμηση της νέας πόλης έγινε πολύ προσεκτικά ώστε να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με την παλαιά. Παντού θα συναντήσετε πανέμορφα αρχοντικά ενετικού στυλ και μεγάλες σκεπαστές πλατείες όπου συγκεντρώνονται οι ντόπιοι.

Διακοπές στη Ζάκυνθο

Επίσης, περπατώντας στα σοκάκια της πόλης αντικρύζει κανείς γραφικές πλατείες με αξιόλογα ιστορικά κτίρια όπως είναι η "Πλατεία Σολωμού" όπου στεγάζει το δημοτικό πολιτιστικό κέντρο και το μουσείο της Ζακύνθου. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη φημισμένη εκκλησία του Αγίου Διονυσίου ο οποίος φέρεται ως προστάτης του νησιού.

Η παραλία του Λαγανά στη Ζάκυνθο είναι από τις πιο αξιόλογες για να επισκεφθεί κανείς διότι έχει χαρακτηριστεί οικολογικό πάρκο και είναι η τοποθεσία αναπαραγωγής του γνωστού είδους θαλάσσιας χελώνας Καρέτα-Καρέτα. Τους καλοκαιρινούς μήνες οσοι πηγαίνουν να κολυμπήσουν στο Λαγανά έχουν την ευκαιρία να δούν από κοντά τις χελώνες να γεννούν τα αυγά τους στην παραλία.

Η Ζάκυνθος είναι γεμάτη από πανέμορφες αμμώδεις παραλίες με κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά οι οποίεςι κάθε καλοκαίρι δέχονται αμέτρητους κολυμβητές. Τους καλοκαιρινούς μήνες οργανώνονται καθημερινά ημερήσιες εκδρομές με σκάφη όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το "Ναυάγιο" και να καταδυθείτε στις "Γαλάζιες Σπηλιές" στην περιοχή Σχοινάρι.

Ζάκυνθος

Η Ζάκυνθος διαθέτει αεροδρόμιο όπου δέχεται διεθνείς και εγχώριες πτήσεις και συνδέεται ακτοπλοϊκώς με το λιμάνι της Κυλήνης στην Πελοπόννησο.

Η Ζάκυνθος είναι από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Συνδυάζοντας φυσική ομορφιά, παραλίες με γαλαζοπράσινες θάλασσες και ιστορία έχει πάντα κάτι μοναδικό να προσφέρει στους επισκέπτες της.

Οσοι ταξειδιώτες καταφθάνουν για πρώτη φορά στη Ζάκυνθο πάντα ξαναεπιστρέφουν, μαγεμένοι από το νησί που δίκαια ονομάζεται "ομορφιά της Ανατολής".

Διαμονή και Ξενοδοχεία

Στη Ζάκυνθο θα μπορέσετε να βρείτε διαμονή όλων των τύπων και κατηγοριών , σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, στούντιος, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.α. σε δημοφιλείς και πανέμορφους προορισμούς του νησιού. Οτιδήποτε τύπο διαμονής αναζητάτε θα βρείτε αυτό που επιθυμείτε και σας ταιριάζει.

Αν επιθυμείτε να δείτε κάποια από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία, πηγαίνετε στην σελίδα μας Διαμονή στη Ζάκυνθο όπου θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση.


Booking.com

Χάρτης

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα με τον χάρτη για να φορτώσετε τον χάρτη της Google

Click to Activate Map

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Παρακάτω θα βρείτε τα χρήσιμα τηλέφωνα για τη Ζάκυνθο.

Κωδικός κλήσης: 26950
Νοσοκομείο:26950 59100, 23166
Αστυνομία: 26950 22100
Τουριστική Αστυνομία: 26950 27367
Λιμεναρχείο: 26950 28117
Αεροδρόμιο: 26950 28322
ΚΤΕΛ: 26950 22255
Δημαρχείο: 26950 22315

Χρήσιμες Ιστοσελίδες

www.wikipedia.org - Ζάκυνθος Σελίδα στο Wikipedia
Zakynthos holidays - Σελίδα στα Αγγλικά για Ζάκυνθος
www.visitgreece.gr - Ζάκυνθος Σελίδα απο VisitGreece.gr