Διακοπές στην Ιθάκη


Η Ιθάκη είναι ένα από τα νησιά του Ιονίου για το οποίο αναρωτιέται κανείς … "Είναι αυτό το νησί του Οδυσσέα;"

Ιθάκη - Επτάνησα

Παρόλο που οι αρχαιολογικές έρευνες δεν έχουν ανακαλύψει κάτι που να επιβεβαιώνει αυτή την ιστορική άποψη, το σκηνικό του νησιού με τις πανέμορφες παραλίες και τα γραφικά χωριουδάκια προσελκύει σήμερα πολλούς σύγχρονους "Οδυσσέους".

Η Ιθάκη βρίσκεται βόρεια της Κεφαλονιάς και αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της φύσης.

Το νησί διαθέτει πανέμορφες, μοναδικές παραλίες όπως την παραλία Φιλιατρό, ιδανική για όσους αγαπούν τη χαλάρωση, τις καταδύσεις και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Διακοπές στην Ιθάκη

Πρωτεύουσα της Ιθάκης είναι το Βαθύ που αποτελεί το κεντρικό λιμάνι του νησιού. Ολοι οι ταξειδιώτες που καταφθάνουν στην Ιθάκη αισθάνονται αμέσως τη φιλική συμπεριφορκά και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων.

Άλλες πόλεις που αξίζει να επισκεφθείτε είναι το Κιόνι και οι Φρίκες, από τις πιο φυσικές και παραδοσιακές τοποθεσίες του νησιού.

Στην Ιθάκη υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα ιστορικής σημασίας, όπως το σπήλαιο των Νυμφών, γνωστό και ως Μαρμαροσπηλιά. Σύμφωνα με τη μυθολογία το σπήλαιο αυτό χρησιμοποιήθηκε από τον Οδυσσέα για να κρύψει εκεί το θησαυρό που του χάρισε ο Βασιλιάς των Φαιάκων.

Ιθάκη

Το νησί έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα λιμάνια της Κεφαλονιάς καθώς και της Πάτρας και τον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας όπου μπορεί να φτάσετε με το ΚΤΕΛ που αναχωρεί καθημερινά από την Αθήνα.

Διαμονή και Ξενοδοχεία

Στην Ιθάκη θα μπορέσετε να βρείτε διαμονή όλων των τύπων και κατηγοριών , σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, στούντιος, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.α. σε δημοφιλείς και πανέμορφους προορισμούς του νησιού. Οτιδήποτε τύπο διαμονής αναζητάτε θα βρείτε αυτό που επιθυμείτε και σας ταιριάζει.

Αν επιθυμείτε να δείτε κάποια από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία, πηγαίνετε στην σελίδα μας Διαμονή στην Ιθάκη όπου θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση.


Booking.com

Χάρτης

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα με τον χάρτη για να φορτώσετε τον χάρτη της Google

Click to Activate Map

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Παρακάτω θα βρείτε τα χρήσιμα τηλέφωνα για την Ιθάκη.

Κωδικός κλήσης: 26740
Kέντρο Υγείας: 26740 32222
Αστυνομία: 26740 32205
Λιμεναρχείο: 26740 32629
Αεροδρόμιο: 26950 28322
Δημαρχείο: 26740 32795

Χρήσιμες Ιστοσελίδες

www.wikipedia.org - Ιθάκη Σελίδα στο Wikipedia
Ithaca holidays - Σελίδα στα Αγγλικά για Ιθάκη
www.visitgreece.gr - Ιθάκη Σελίδα απο VisitGreece.gr