Διακοπές στην Κρήτη


Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο Ελληνικό νησί και βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδας ανάμεσα στο Κρητικό και Λιβυκό πέλαγος. Αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς που τον επισκέπτονται χιλιάδες ταξειδιώτες από όλον τον κόσμο.

Το νησί της Κρήτης

Η Κρήτη αποτελείται από τέσσερεις Δήμους: Hρακλείου, Λασιθίου, Χανίων και Ρεθύμνου. Περιβάλλεται από δεκάδες μικρά νησάκια από τα οποίο μόνον τέσσερα είναι κατοικήσιμα.

Η Κρήτη έχει καθημερινή αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, την Πελοπόννησο και ορισμένα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Ηράκλειο, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδος.

Η Κρήτη πρωτοκατοικήθηκε κατά τη Νεολιθική Εποχή και έφτασε στην ακμή της τα Μινωϊκά χρόνια οπότε άνθισε ο Μινωϊκός πολιτισμός μεταξύ 2800 π.Χ. και 1400 π.Χ., κυρίως επί δυναστείας του βασιλιά Μίνωα.

Τότε ήταν που το νησί υπέστη σοβαρές καταστροφές από την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης. Η Κρήτη είναι ένα νησί με αμέτρητες εναλλαγές τοπίων όπου συνδυάζεται άριστα η άγρια όψη του ορεινού σκηνικού με τον πολύχρωμο παράδεισο των λουλουδιών και τις καταπράσινες πεδιάδες, η έντονη κοσμοπολίτικη ζωή με την ηρεμία και τη γαλήνη της ατμόσφαιρας.

Κρήτη

Οσοι αγαπούν την πολυκοσμία θα βρούν πολλές οργανωμένες αμμουδιές με κρυστάλλινα νερά που προσελκύουν πολλούς λουόμενους, ενώ οι λάτρεις της ηρεμίας μπορούν να κατευθυνθούν προς τις διάφορες απόμερες παραλίες του νησιού και να χαλαρώσουν μέσα στη φύση που τις περιβάλλει.

Στην Κρήτη υπάρχουν πολλά Ενετικά κάστρα, απόμερα εκκλησάκια, μοναστήρια, μουσεία, αρχαία ερείπια τα οποία μαζί με το πανέμορφο μαγευτικό σκηνικό που επικρατεί παντού θα κάνουν τις διακοπές σας αξέχαστες.

Η Κρήτη είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Λόγω της μεγάλης έκτασής της δεν αρκεί μία μόνον επίσκεψη στο νησί για το εξερευνήσετε. Θυμηθείτε ότι κάθε φορά που θα επιστρέφετε στην Κρήτη θα ανακαλύπτετε καινούργιες ομορφιές που θα σας συναρπάζουν.

Ηράκλειο
Το Ηράκλειο είναι η πρωτεύουσα της Κρήτης και βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο του νησιού. Ο μεγαλύτερος αριθμός ......
Λασίθι
Ο νομός Λασιθίου βρίσκεται στην ανατολική Κρήτη και αποτελεί μια πανέμορφη γωνιά της Κρήτης που προσελκύει επισκέπτες ......
Ρέθυμνο
Το Ρέθυμνο βρίσκεται στο κέντρο της Κρήτης ανάμεσα στα Χανιά και το Ηράκλειο. Είναι πανέμορφη περιοχή με φυσικές ομορφιές ......
Χανιά
Τα Χανιά είναι η μεγαλύτερη πόλη του νομού Χανίων και είναι γεμάτη από αξιοθέατα και ιστορικά μνημεία. Με πλούσια ιστορία ......