Διακοπές στην Ηρακλειά


Η Ηρακλειά, ένα από τα μικρότερα νησιά των Κυκλάδων, βρίσκεται ανάμεσα στην Ιο και στη Νάξο και ανήκει στο σύμπλεγμα των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων.

Ηρακλειά - Κυκλάδες

Όπως τα περισσότερα από τα γύρω νησιά έτσι και η Ηρακλειά έχει αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία στην οποία μεταφέρεται ο επισκέπτης όταν αγναντεύει το ερειπωμένο Κάστρο που υψώνεται στο λόφο κοντά στην παραλία Λιβάδι.

Στην Ηρακλειά υπάρχουν μονάχα δύο οικισμοί, του Αη Γιώργη που αποτελεί το λιμάνι του νησιού και της Χώρας ή Παναγίας οι οποίο συνδέονται μεταξύ τους με έναν δρόμο 5 χιλιομέτρων.

Στο νησί επικρατεί ένα ειδυλλιακό τοπίο με πλούσια βλάστηση και πανέμορφες δαντελωτές ακρογιαλιές. Μπορείτε να κολυμπήσετε στις παραλίες Λιβάδι, Πηγάδι, Καρβουνόλακκος, Σπηλιά, Αλιμιάς, άλλες στρωμένες με άμμο και άλλες με βότσαλο. Η πρόσβαση γίνεται κυρίως με τα πόδια σε ορισμένες όμως παραλίες φθάνει κανείς μόνον με καϊκι.

Στο νησί οργανώνονται κάποιες εκδρομές οι οποίες κάνουν το γύρω της Ηρακλειάς για να τη γνωρίσει καλύτερα ο επισκέπτης και σταματούν σε κάποιους απομονωμένους όρμους για κολύμπι. Η Ηρακλειά, λόγω του πολύ μικρού μεγέθους της, προσφέρεται για περπάτημα και εξερεύνηση.

Διακοπές στην Ηρακλειά

Στην Ηρακλειά υπάρχουν ελάχιστα καταλύματα για διαμονή, κυρίως ενοικιαζόμενα δωμάτια στα οποία θα χρειαστεί να κάνετε κράτηση εγκαίρως. Αν είστε τυχεροί και βρείτε διαθεσιμότητα, οι διακοπές που θα περάσετε θα σας μείνουν αξέχαστες.

Επίσης στη Χώρα και στο λιμάνι του νησιού υπάρχουν κάποια παραδοσιακά ταβερνάκια για να δοκιμάσετε ντόπιες νοστιμιές και φρέσκο ψάρι.

Η Ηρακλειά έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά στην Αθήνα αλλά και με το γειτονικό νησί της Νάξου.

Διαμονή και Ξενοδοχεία

Στην Ηρακλειά θα μπορέσετε να βρείτε διαμονή όλων των τύπων και κατηγοριών , σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, στούντιος, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.α. σε δημοφιλείς και πανέμορφους προορισμούς του νησιού. Οτιδήποτε τύπο διαμονής αναζητάτε θα βρείτε αυτό που επιθυμείτε και σας ταιριάζει.

Αν επιθυμείτε να δείτε κάποια από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία, πηγαίνετε στην σελίδα μας Διαμονή στην Ηρακλειά όπου θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση.


Booking.com

Χάρτης

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα με τον χάρτη για να φορτώσετε τον χάρτη της Google

Click to Activate Map

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Παρακάτω θα βρείτε τα χρήσιμα τηλέφωνα για την Ηρακλειά.

Κωδικός κλήσης: 22850
Ιατρείο Παναγιάς: 22850 71388
Ιατρείο Αη Γιώργη: 22850 71177
Λιμεναρχείο Νάξου: 22850 22300
Κοινότητα: 22850 71545

Χρήσιμες Ιστοσελίδες

www.wikipedia.org - Ηρακλειά Σελίδα στο Wikipedia
Iraklia holidays - Ιστοσελίδα στα Αγγλικά για Ηρακλειά
www.visitgreece.gr - Ηρακλειά Σελίδα απο VisitGreece.gr