Διακοπές στα Κουφονήσια


Τα Κουφονήσια ανήκουν στις Μικρές Ανατολικές Κυκλάδες και βρίσκονται ανάμεσα στη Νάξο και στην Αμοργό. Είναι ένα αραιοκατοικημένο σύμπλεγμα νησιών μοναδικής ομορφιάς και γοητείας.

Κουφονήσια - Κυκλάδες

Τα Κουφονήσια αποτελούνται από τρία κύρια νησιά: Τα "Ανω Κουφονήσια", τα "Κάτω Κουφονήσια" και το νησάκι "Κέρος".

Τα Ανω Κουφονήσια είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά και προσφέρει στον επισκέπτη αρκετές επιλογές τουριστικών καταλυμάτων όπως ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Το μικρότερο από τα νησιά το Κάτω Κουφονήσι είναι σχεδόν έρημο βρίσκεται στα νοτιοδυτικά και σε απόσταση 4 μίλια από τη Νάξο.

Οι πιο πολυσύχναστες παραλίες βρίσκονται στα Ανω Κουφονήσια και είναι η παραλία Χαροκόπου δίπλα από το πανέμορφο λιμάνι του νησιού και η Πλατιά Πούντα ή Ιταλίδα.

Παρόλο που ορισμένες από τις παραλίες είναι δύσκολα προσβάσιμες, οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν ένα μικρό σκάφος από το λιμάνι για να κάνουν το γύρω του νησιού ανακαλύπτοντας έτσι ειδυλλιακούς απομονωμένους κολπίσκους για κολύμπι.

Διακοπές στα Κουφονήσια

Στα Κουφονήσια υπάρχουν αρκετά παραδοσιακά ταβερνάκια, καφετέριες και μπαράκια όπου μπορεί κάποιος να γευτεί ντόπιες νοστιμιές, να απολαύσει ένα δροσιστικό ποτό και να χαλαρώσει στη ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα του νησιού.

Τα Κουφονήσια συνδέονται ακτοπλοϊκώς με το λιμάνι του Πειραιά και με τη γειτονική Νάξο.

Διαμονή και Ξενοδοχεία

Στα Κουφονήσια θα μπορέσετε να βρείτε διαμονή όλων των τύπων και κατηγοριών , σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, στούντιος, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.α. σε δημοφιλείς και πανέμορφους προορισμούς του νησιού. Οτιδήποτε τύπο διαμονής αναζητάτε θα βρείτε αυτό που επιθυμείτε και σας ταιριάζει.

Αν επιθυμείτε να δείτε κάποια από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία, πηγαίνετε στην σελίδα μας Διαμονή στα Κουφονήσια όπου θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση.


Booking.com

Χάρτης

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα με τον χάρτη για να φορτώσετε τον χάρτη της Google

Click to Activate Map

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Παρακάτω θα βρείτε τα χρήσιμα τηλέφωνα για τα Κουφονήσια.

Κωδικός κλήσης: 22850
Ιατρείο: 22850 71370
Αστυνομία: 22850 71375
Λιμεναρχείο: 22850 22300
Κοινοτικό κατάστημα: 22850 71379

Χρήσιμες Ιστοσελίδες

www.wikipedia.org - Κουφονήσια Σελίδα στο Wikipedia
Koufonisia holidays - Ιστοσελίδα στα Αγγλικά για Κουφονήσια
www.visitgreece.gr - Κουφονήσια Σελίδα απο VisitGreece.gr