Διακοπές στη Σύρο


Η Σύρος είναι η πρωτεύουσα των Κυκλάδων κα ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για Ελληνες και ξένους παραθεριστές.

Σύρος - Κυκλάδες

Μετά την Ελληνική επανάσταση κατά των Τούρκων, το νησί γνώρισε ραγδαία οικονομική άνθηση καθώς υπήρξε το μεγαλύτερο λιμάνι του νεοσύστατου ελληνικού κράτους πριν την ανάπτυξη του λιμένα του Πειραιά στην Αθήνα.

Σαν μεγάλο ναυτικό και εμπορικό κέντρο, η Σύρος είχε να επιδείξει τεράστιο πλούτο και μεγαλείο το οποίο εκφράζεται στα εντυπωσιακά νεοκλασσικά κτίρια, στα αρχοντικά αλλά και στις πλατείες του νησιού.

Χαρακτηριστικό δείγμα της νεοκλασσικής αρχιτεκτονικής είναι το κτίριο του Δημαρχείου που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Σύρου την Ερμούπολη και κατασκευάστηκε από τον Γερμανό αρχιτέκτονα Ernest Ciller.

Διακοπές στη Σύρο

Στη Σύρο ο επισκέπτης θα βρεί τη γαλήνη αλλά και τη διασκέδαση, απολαμβάνοντας συγχρόνως μια πολύ άνετη διαμονή με άριστα οργανωμένες παροχές.

Στο νησί υπάρχει μεγάλη ποικιλία τουριστικών καταλυμάτων όπως ξενοδοχεία, βίλλες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα καθώς και πολλά εστιατόρια, καφετέριες και μπαράκια για να διασκεδάσετε μέχρι πρωϊας. Οσοι θέλετε να δοκιμάσετε την τύχη σας, επισκεφθείτε το περιβόητο καζίνο του νησιού.

Σύρος

Για κολύμπι και θαλάσσια σπόρ διαλέξτε ανάμεσα στις πανέμορφες πεντακάθαρες παραλίες που απλώνονται ολόγυρα, όπως είναι η Γαλησσά, ο Αρμεός, ο Μέγας Γιαλός, η Λία, το Κίνι, ο Κόμιτος κ.α.

Η Σύρος συνδέεται ακτοπλοϊκώς με τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας και αεροπορικώς με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας εξυπηρετώντας συγχρόνως και πτήσεις charter από όλη την Ευρώπη.

Διαμονή και Ξενοδοχεία

Στη Σύρο θα μπορέσετε να βρείτε διαμονή όλων των τύπων και κατηγοριών , σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, στούντιος, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.α. σε δημοφιλείς και πανέμορφους προορισμούς του νησιού. Οτιδήποτε τύπο διαμονής αναζητάτε θα βρείτε αυτό που επιθυμείτε και σας ταιριάζει.

Αν επιθυμείτε να δείτε κάποια από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία, πηγαίνετε στην σελίδα μας Διαμονή στη Σύρο όπου θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση.


Booking.com

Χάρτης

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα με τον χάρτη για να φορτώσετε τον χάρτη της Google

Click to Activate Map

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Παρακάτω θα βρείτε τα χρήσιμα τηλέφωνα για τη Σύρο.

Κωδικός κλήσης: 22810
Κέντρο Υγείας: 22810 86666, 96500
Αστυνομία: 22810 96127, 96100
Λιμεναρχείο: 22810 88888
Αεροδρόμιο: 22810 87025, 81900
Δήμος Ερμούπολης: 22810 82500
Δήμος Ανω Σύρου: 22810 82934

Χρήσιμες Ιστοσελίδες

www.wikipedia.org - Σύρος Σελίδα στο Wikipedia
Syros holidays - Ιστοσελίδα στα Αγγλικά για Σύρος
www.visitgreece.gr - Σύρος Σελίδα απο VisitGreece.gr