Τα νησιά των Σποράδων


Οι Σποράδες αποτελούν ένα πανέμορφο συγκρότημα νησιών στο βορειοανατολικό τμήμα του Αιγαίου και αποτελούν συγχρόνως κομμάτι του Νομού Μαγνησίας.

Σποράδες

Τα νησιά προσελκύουν κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό τουριστών από όλο τον κόσμο. Τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου Πελάγους, οι φανταστικές θαλάσσιες σπηλιές και ο καυτός καλοκαιρινός ήλιος θα κάνουν τις διακοπές σας στις Σποράδες πραγματικά αξέχαστες.

Οι Σποράδες αποτελούνται από τη Σκιάθο, τη Σκόπελο, την Αλόνησσο και τη Σκύρο. Σε όλα τα παραπάνω νησιά επικρατεί πυκνή βλάστηση η οποία σε συνδυασμό με τον καταγάλανο ουρανό και τη θάλασσα δημιουργούν έναν επίγειο φυσικό παράδεισο.

Η Αλόνησσος προσφέρει μοναδικές στιγμές ηρεμίας και γαλήνης και αποτελεί το καταφύγιο του σπάνιου μεσογειακού είδους φώκιας "Μονάχους-Μονάχους".

Η Σκόπελος είναι ένα παραδοσιακό νησί με αμμώδεις παραλίες και κρυστάλλινες θάλασσες, πνιγμένο στο πράσινο, το οποίο παρέχει ήσυχες και χαλαρωτικές διακοπές αλλά και διασκέδαση.

Τα νησιά των Σποράδων

Η Σκιάθος είναι ένα κοσμπολίτικο νησί με έντονη νυχτερινή ζωή και ατέλειωτες αμμώδεις παραλίες. Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα των Σποράδων και είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς. Είναι εύκολα προσβάσιμο και σε όσους βρίσκονται στο νομό Μαγνησίας διότι συνδέεται ακτοπλοικώς με το λιμάνι του Βόλου.

Τις πιο ήσυχες διακοπές θα τις περάσετε στη Σκύρο η οποία γεωγραφικά ανήκει στην Εύβοια. Οι φίλοι της φύσης μπορούν να χαρούν τις αμμώδεις παραλίες του νησιού και τις πεντακάθαρες θάλασσες αλλά και να απολαύσουν ατέλειωτους περιπάτους ανάμεσα στο καταπράσινο τοπίο του νησιού.

Στις Σποράδες θα βρείτε μεγάλη επιλογή διακοπών. Όλα τα νησιά παρουσιάζουν μοναδικές ομορφιές, προσφέρουν κατάλληλη διαμονή και διασκέδαση, διατηρώντας όμως πάντα τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα και τα έθιμα του τόπου.

Αλόννησος
Το ανατολικότερο νησί των Σποράδων, η Αλόννησος είναι πανέμορφη και καταπράσινη με υπέροχα τοπία και ......
Σκιάθος
Η Σκιάθος το καταπράσινο νησί του Παπαδιαμάντη, είναι από τα ομορφότερα της Ελλάδας και αποτελεί αγαπημένο ......
Σκόπελος
Το Σμαραγδένιο νησί των Σποράδων, η Σκόπελος είναι γραφική και πανέμορφη προσφέροντας το ......
Σκύρος
Η Σκύρος πανέμορφο νησί με λιτή Κυκλαδίτικη ομορφιά και σπουδαία ιστορία, είναι το νησί που πολλοί δεν ......