Διακοπές στην Αλόννησο


Το γοητευτικό νησί Αλόνησσος το οποίο βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα των Σποράδων, είναι μια περιοχή απίστευτης φυσικής ομορφιάς, ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν τη χαλάρωση αλλά και την περιπέτεια.

Αλόννησος - Σποράδες

Η πλούσια βλάστηση που επικρατεί παντού και οι γραφικές, παρθένες παραλίες του μετατρέπουν το νησί σε έναν πραγματικό επίγειο παράδεισο. Κατά καιρούς η Αλόνησσος είχε διάφορες ονομασίες όπως Ικος, Ευώνυμος, Λιοδρομία και Χιλοδρομία.

Το νησί έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην Ελληνική ιστορία, ιδιαίτερα στους τομείς της ναυτιλίας, της ναυπηγικής, της οινοποιϊας και της κεραμεικής τέχνης.

Το εύφορο έδαφος του νησιού βοήθησε σημαντικά στην καλλιέργεια φυτών και βοτάνων που χρησιμοποιήθηκαν για θεραπευτικούς σκοπούς συντελώντας, με τον τρόπο αυτό, στην ανάπτυξης της ιατρικής και στην ίδρυση της "Εθνικής Ακαδημίας Κλασσικής Ομοιοπαθητικής".

Στην Αλόνησσο, το έτος 1986, αναπτύχθηκε και το πρώτο θαλάσσιο ελληνικό πάρκο, ενώ στα καταγάλανα νερά της κατοικοεδρεύει το φημισμένο είδος φώκιας "Μονάχους-Μονάχους".

Στο νησί υπάρχει επίσης, μεγάλη ποικιλία φυτών, πτηνών και ζώων, όπως γεράκια, γλάροι και το άγριο είδος τράγου που ονομάζεται "Γιούρα" και το οποίο θεωρείται ότι έχει σχέση με τα γνωστά αγριοκάτσικα "Κρί-Κρί" της Κρήτης.

Διακοπές στην Αλόννησο

Η Χώρα είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Αξίζει να την επισκεφθείτε για να θαυμάσετε το εντυπωσιακό κάστρο που δεσπόζει στην κορυφή του λόφου και το οποίο, κατά τον Μεσαίωνα, προστάτευε τη Χώρα από τις εχθρικές επιδρομές, αλλά και για να απολαύσετε ένα πραγματικά θεαματικό ηλιοβασίλεμα.

Στην Αλόνησσο υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα σημεία για τον επισκέπτη. Οι πανέμορφες παραλίες του νησιού σε συνδυασμό με το μαγευτικό φυσικό τοπίο της περιοχής αφήνουν αξέχαστες αναμνήσεις για όσους την επισκέπτονται.

Διαμονή και Ξενοδοχεία

Στην Αλόννησο θα μπορέσετε να βρείτε διαμονή όλων των τύπων και κατηγοριών , σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, στούντιος, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.α. σε δημοφιλείς και πανέμορφους προορισμούς του νησιού. Οτιδήποτε τύπο διαμονής αναζητάτε θα βρείτε αυτό που επιθυμείτε και σας ταιριάζει.

Αν επιθυμείτε να δείτε κάποια από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία, πηγαίνετε στην σελίδα μας Διαμονή στην Αλόννησο όπου θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση.


Booking.com

Χάρτης

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα με τον χάρτη για να φορτώσετε τον χάρτη της Google

Click to Activate Map

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Παρακάτω θα βρείτε τα χρήσιμα τηλέφωνα για την Αλόννησο.

Κωδικός περιοχής: 24240
Ιατρικό κέντρο: 24240 65208
Αστυνομία: 24240 65205
Λιμεναρχείο: 24240 65595

Χρήσιμες Ιστοσελίδες

www.wikipedia.org - Αλόννησος Σελίδα στο Wikipedia
Alonissos holidays - Σελίδα στα Αγγλικά για Αλόννησος
www.visitgreece.gr - Αλόννησος Σελίδα απο VisitGreece.gr